Luister
muziek
17 april 2021 - 11:16
Deel dit artikel:

Nieuwe kringloopwinkel Valkenswaard opent haar deuren

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om het pand aan de John F. Kennedylaan 28 gereed te krijgen en ze zijn er klaar voor bij Verderest. Op zaterdag 24 april gaan de deuren open voor het winkelend publiek. “Het was natuurlijk even spannend omdat we toch een ander soort opening in gedachten hadden maar deze vreemde coronatijd vraagt om een flexibele aanpak. Dus gaan we van start met winkelen op afspraak", aldus Marina Liebregts van stichting Verderest.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Het winkelen zal helemaal volgens de RIVM-richtlijnen gebeuren. Je kunt een tijdslot reserveren, je handen desinfecteren bij de ingang en vergeet je mondkapje niet. Per tijdslot is er plaats voor vijftig personen.

Wethouder Geldens is erg blij dat het gelukt is om een nieuwe partij naar Valkenswaard te halen. “Wij zullen samen met Verderest blijven verkennen wat de mogelijkheden zijn om de Valkenswaardse kringloopactiviteiten verder te optimaliseren. Daarbij staan onderwerpen als recyclen, hergebruik van grondstoffen, werkgelegenheid en een optimale service voor onze inwoners centraal”, aldus Geldens.

In samenwerking met de gemeente Valkenswaard zamelt Verderest herbruikbaar spullen in voor het nieuwe concept recycle-centre met kringloopwinkel. De gemeente is ervan overtuigd dat de kringloopbedrijvigheid een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van haar doelstellingen op het gebied van afvalreductie en hergebruik van grondstoffen.

Verderest is sinds tien jaar gevestigd in de gemeente Cranendonck. De doelstelling is het reduceren van de afvalstroom door verkoop van spullen en het repareren en ‘upcycelen’ van meubels en materialen. Naast de winkel is er daarom in Valkenswaard een werkplaats ingericht voor het herstellen van fietsen en metaalbewerking, een textielatelier en een houtbewerkingsatelier. De gemeente Valkenswaard beschikt daarmee over haar eerste Circulair ambachtscentrum.

Werkgelegenheid in ‘circulair ambachtscentrum’
Verderest biedt werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met als doel ze te empoweren, een vak te laten leren en zo doorstroming naar een betaalde baan te bevorderen. Het circulaire ambachtscentrum zal zoveel mogelijk zelf (kapotte en onbruikbare producten) ontmantelen en recyclen, en de verkregen grondstof aanbieden aan de industrie, het cradle to cradle concept staat dan ook hoog in het vaandel.

Openingstijden voor winkelen op afspraak
De openingstijden van de winkel zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het maken van een winkelafspraak kunt u bellen tussen 9.00 en 17.00 uur via het nummer (040) 3039119. U kunt dan een tijdslot reserveren van maximaal 45 minuten.

Spullen aanbieden of laten ophalen
Heb je als inwoner spullen die je zelf niet meer wil of nodig hebt, maar die nog heel goed een tweede leven bij iemand anders kunnen hebben? Dan kun je die op laten halen door Verderest. Je kunt nagenoeg alle bruikbare spullen zoals textiel, schoeisel, meubels, speelgoed, boeken, gereedschap en kleingoed aanbieden. Verderest hanteert bij het ophalen de zogenaamde 80/20-regel. De chauffeur bepaalt of iets nog bruikbaar is, maar als een klein deel onbruikbaar is (maximaal 20 procent) dan worden deze spullen ook meegenomen. Neem voor het aanbieden van spullen telefonisch contact op met Verderest of stuur een mailtje naar info@verderest.nl. Kleine goederen kun je ook zelf naar het afgifteloket brengen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie