Luister
muziek
21 juni 2021 - 18:05
Deel dit artikel:

Daniëlle van de Donk tekent bij Olympique Lyon

Daniëlle van de Donk (29) uit Valkenswaard maakt de overstap van Arsenal naar grootmacht Olympique Lyon. Ze heeft getekend tot medio 2023.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KNVB
Advertentie

De Nederlandse international, die eerder speelde voor Willem II, VVV Venlo, PSV, Göteborg en SV Valkenswaard tekent bij Olympique Lyon na zes seizoenen, 98 wedstrijden en dertig goals bij de vrouwen van Arsenal. Met de Engelse club won de middenvelder de FA Cup in 2016, de League Cup in 2018 en de Premier League in 2019.

De Valkenswaardse voetbalster heeft 112 interlands en 27 goals met haar land achter haar naam staan. Ze werd Europees kampioen in 2017 en tweede op het WK in 2019. Van de Donk zal deze zomer ook deelnemen aan de Olympische Spelen.

Grootse ambities
Olympique Lyon heeft daarnaast nog drie andere speelsters aangetrokken. "Met deze vier nieuwe speelsters in de selectie van Sonia Bompastor wil Olympique Lyon zijn grote ambities op het Franse en internationale toneel opnieuw bevestigen en doet het er alles aan om met zijn damesteam geschiedenis te blijven schrijven", zegt de club op hun site.

De club is een absolute grootmacht in Frankrijk en Europa. Ze werden veertien jaar achter elkaar landskampioen, totdat Paris Saint-Germain (PSG) die reeks dit jaar doorbrak. Datzelfde geldt voor de Champions League, die ze sinds 2015 aan de lopende band wonnen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie