Luister
Live
24 september 2021 - 15:55
Deel dit artikel:

Basisschool De Dorenhagen schenkt materialen aan Stichting Wanda

Dit jaar kan Stichting Wanda voor de tweede keer een zeecontainer vullen met de spullen die ze her en der gedoneerd krijgen. Zo ook dankzij Annemiek Tilleman-Tils van basisschool De Dorenhagen, die zowel meubilair als speelgoed uit haar kleuterklas mocht weggeven aan de kinderen in Sierra Leone.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Bernice Dings

Het nieuwe schooljaar is net begonnen en de kinderen zijn heerlijk buiten aan het spelen in de nazomerzon. Binnen heeft Annemiek al de materialen verzameld, als Josephine van Stichting Wanda de school binnenkomt en enthousiast wordt opgewacht door locatiedirecteur Monique Verhagen. “We zijn er blij om dat onze spullen bij zo’n goed doel terecht komen en werken daar graag aan mee”, geeft ze aan.

Josephine is er zichtbaar blij om. “Niet alleen onze basisschool in Dia, Sierra Leone, kunnen we daar blij mee maken. Ook ons weeshuis kan sommige spullen goed gebruiken”, zegt ze verheugd.

Leuk begin van schooljaar

Samen met Monique en Annemiek poseert ze in de poppenhoek. “Dit is een leuk begin van het schooljaar”, vult Annemiek aan. “Ook de kinderen leren hiervan, dat er andere kinderen zijn in een ver land, die hun spullen kunnen gebruiken. Een sociaal en maatschappelijk doel, waar we aan bij kunnen dragen. Daar staan we als school ook voor.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug