Luister
Live
25 november 2021 - 20:44
Deel dit artikel:

Politie Valkenswaard zet foto's van verdachte van spoofing online

De politie van Valkenswaard heeft drie foto's op social media gedeeld van een verdachte van spoofing. Bekijk hieronder en hierboven de drie foto's.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Politie Valkenswaard

"We bellen u om u te waarschuwen dat uw bankpas is geïnfecteerd. We moeten snel zorgen dat u een nieuwe bankpas krijgt, zodat criminelen niet bij uw geld kunnen komen." Met dit soort angstwekkende berichten worden vaak oudere slachtoffers benaderd. ‘Gelukkig’ is er een collega in de buurt die de pas wel even op kan halen. Eenmaal in het bezit van de bankpas en de ontfutselde pincode halen de criminelen de hele bankrekening leeg van het slachtoffer. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van een telefoonnummer waarbij het lijkt of er daadwerkelijk door de bank wordt gebeld.

Spoofing

Dat wordt spoofing genoemd. Dit soort oplichting komen ze bij de politie steeds vaker tegen. "Niet voor niets besteden we als politie steeds meer aandacht aan dit soort zaken", aldus de politie zelf. Nu is er dus ook een geval in Valkenswaard vastgesteld. Onlangs is een Valkenswaards stel voor 19.000 euro opgelicht door spoofing. Of bovenstaande verdachte daar iets mee te maken heeft, is onbekend.

Melden

De Valkenswaardse politie is op zoek naar tips rondom deze persoon. Mocht je hem herkennen, dan kun je dat melden via 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2021199328.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug