Luister
muziek
3 december 2021 - 06:11
Deel dit artikel:

Valkenswaard is met deze TravelXL aan Corridor bijzonder reisbureau rijker

Onder een gepaste hoeveelheid belangstelling en een bescheiden winterzon knipt raadslid Jos Peters het oranje lint door bij de opening van een nieuw reisbureau aan Corridor 21. “Juist nu is het interessant om een reisbureau te openen”, zo klinkt het.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Ronald Raadsheer, CEO van TravelXL, zit aan een tafeltje met Jos Peters. Beiden wachten geduldig de dingen af die komen gaan. Want voor de grand opening is de directie op zoek gegaan naar een representatief persoon welke een significante impact heeft gemaakt binnen regio Valkenswaard. “Vanuit ons perspectief heeft u dat beslist gedaan”, zo luidt het aan het adres van Jos Peters.

“Die meneer heeft meer dan vijftig reisbureaus onder zijn hoede”, zegt Peters en wijst naar zijn tafelgenoot. Raadsheer: “Weet je wat het verschil maakt met de andere twee reisbureau’s? Het persoonlijke en de kennis. De andere twee reisbureaus kennen we heel goed. Maar zij hebben een andere filosofie dan die men hier voorstaat. Het is hier allemaal maatwerk. Dat is het verschil. Onze manier van werken vindt in alle TravelXL’s zo plaats. En met succes kun je wel zeggen.”

Van a tot z

Angelique en Eveline zijn de verkoopmedewerkers en het gezicht van de nieuwe zaak. “We onderscheiden ons door de persoonlijke benadering. Bovendien ontzorgen we de klant: wij regelen van a tot z, bovendien alle formaliteiten die tegenwoordig nodig zijn, verzorgen wij. Zelfs de Schiphol-taxi organiseren we voor de klant.” TravelXL Alfa Reizen biedt stedentrips aan, maar ook expedities naar de Zuidpool. Mensen zullen - volgens het persbericht - altijd op vakantie gaan en zodra de restricties worden opgeheven, verwacht de reisorganisatie een grote vakantieboekingsgolf. “Mensen zoeken nu steeds meer vertrouwde gezichten op wie ze terug kunnen vallen voor het uitzoeken en organiseren van een reis. Ze willen aan tafel zitten en inspiraties uitwisselen met ervaren deskundigen. Dat persoonlijke maakt TravelXL Alfa Reizen tezamen met onze grote kennis juist onderscheidend.”

Doorzettingsvermogen

Het mag bijzonder genoemd worden dat raadslid en lokale ondernemer Peters de eer te beurt valt om de officiële openingsceremonie te verrichten. Daarvoor zijn door hem enkele speciale gasten uitgenodigd om de opening extra luister bij te zetten. Reshabh Yadav, arts bij het Maxima Medisch Centrum, is de zoon van de eigenaar en stelt iedereen voor aan politieke goeroe Marcel Bax, Peter Smits als gezicht van de ondernemers en aan Jeroen Geldens als gezicht van de plaatselijke winkeliers.

Dan nemen Yadav, Raadsheer en Peters plaats bij de ingang. Eerstgenoemde heet iedereen welkom. “We leven in een bijzonder tijdperk. Voor velen een moeilijke periode, voor anderen juist een moment om doorzettingsvermogen tot het uiterste te testen. Er is licht aan het einde van de tunnel. De covid is tijdelijk maar onze reislust voor eeuwig.” Hij staat stil bij de kracht van de nieuwe zaak en noemt als speerpunten: vertrouwde gezichten in de winkel, garantie, persoonlijke service en contact zoals vroeger. “Juist nu is er meer behoefte aan zekerheid, eerlijke adviezen en een zorgeloos weekje in de zon, tussen palmbomen, met vrienden en familie.”

Raadsheer, die tien jaar geleden de nieuwe keten TravelXL opstart en inmiddels de derde grootste keten van Nederland is, boekt in 2019 een omzet van 104 miljoen. “Trots zijn we dat een Valkenswaardse ondernemer in deze coronatijd het initiatief heeft genomen een nieuw reisbureau te openen. Jullie zijn er al vanaf de zomer mee bezig en ondanks alle hobbels hebben jullie het tóch voor elkaar gekregen.” Volgens de CEO staat reizen bovenaan het lijstje als alles weer normaal is. “We verwachten dat het reizen weer tot volle bloei komt. Heel veel succes toegewenst aan de familie Yadav met de slogan 'Persoonlijk, honderd procent maatwerk'.”

Geloof in je filosofie

Lintjesknipper Peters (H&G) vindt het heel bijzonder uitgenodigd te zijn voor deze taak. “Ik voel me hier meteen thuis. Een enorme gastvrijheid ervaar ik hier. Dat zal de klanten goed doen.” Even spreekt hij over de verandering van het centrum: meer groen, meer terrassen, meer gezelligheid, en daar passen volgens hem goede ondernemers bij. “En die hebben we”, aldus het raadslid. “Als je gelooft in je filosofie en je werkt met mensen die er verstand van hebben, en dat zijn de mensen die hier aan het werk gaan, dan is de toekomst verzekerd.”

Dan hanteert hij onder toeziend oog van de gasten de groene schaar en knipt het lint door. De champagne wordt ingeschonken en er wordt geproost op de ondernemersfamilie die het nieuwe bedrijf vanaf nu gaat runnen, samen met de personeelsleden. Ook wethouder Theo Geldens (H&G) sluit zich aan bij de gasten van TravelXL Alfa Reizen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie