Luister
muziek
7 december 2021 - 15:48
Deel dit artikel:

Jos Peters streeft naar een gezellig Valkenswaard

Afgelopen week viel Jos Peters de eer te beurt om aan de Corridor in Valkenswaard een reisbureau te openen. Hijzelf is totaal verrast als ze hem daarvoor vragen. Eigenlijk geen wonder dat Peter voor deze ‘klus’ is uitgenodigd.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Met grote souplesse beweegt hij zich tussen de gasten. Of het een inwoonster van Valkenswaard is of een onbekende CEO, Peters (70) voelt zich bij iedereen thuis. Met groot gemak verplaatst hij zich in de ander en is geïnteresseerd in ieders handel en wandel. Als je hem vraagt hoe het zo gekomen is dat hij het oranje lint mocht doorknippen zegt hij: “Ja, ik was erg verrast dat ze mij vroegen en niet een ‘notabele’, maar ze zijn ‘tot mij gekomen’ na tips en het doornemen van LinkedIn en Facebook. Daaruit zou blijken dat ik een ‘actieve, sociale en betrokken man’ ben bij het centrum en Valkenswaard. Dat laat ik maar over me heenkomen en heb ja gezegd.” Volgens de zoon van de eigenaar van het nieuwe reisbureau, tevens arts aan het MMC, is de familie erin geslaagd een representatief persoon te vinden die een significante impact heeft binnen de regio Valkenswaard. “Vanuit ons perspectief heeft u dat beslist gedaan”, zo schrijft Reshabh Yadav aan Peters.

Reclame voor ons centrum

Uit betrouwbare bron blijkt dat het Valkenswaardse raadslid (H&G) de opening gratis doet en er absoluut niks voor wil hebben. Peters: “Ik zie dat er in deze moeilijke tijd wéér een winkel start in Valkenswaard en ook nog eens met een oude filosofie: wij zijn er voor de klant, vóór, tijdens en na de reis. Het is bovendien een keten, dus goede back-up voor de startende franchisers. Ik zie het als reclame voor ons centrum; voor het algemeen nut.” Hoog tijd om Peters aan een interview te onderwerpen en te onderzoeken welke drijfveren iemand heeft om Valkenswaard zo in de kijker te zetten. Want als plaatselijke restaurants in de prijzen vallen, stratenmakers bij weer en wind hun werk doen, het Leger des Heils koffie voor hem inschenkt, of dat er iemand een zitbankje aan de gemeente schenkt, Peters (Josephus Peters op Facebook) maakt een foto en brengt activiteiten, feiten en evenementen positief onder de aandacht.

Bijdrage leveren aan dit dorp

“Het is vandaag 2 december; een bijzondere dag. Ik mag een lintje doorknippen, mijn moeder is vandaag 15 jaar dood en ik mis haar nog elke dag. De hond ligt nou onder narcose en is ook jarig vandaag. Het kan niet op”, zegt Peters. Op de vraag wat zijn drive is zo naar buiten te treden zegt hij niks met het reisbureau te hebben. “Ik heb al vijftien jaar niet meer gereisd. Maar ik heb ook niks met auto’s en toch is de oldtimerdag een groot succes. Ik vind gewoon dat ik een bijdrage moet leveren aan dit dorp. Dat deed ik trouwens ook al vóór ik in de gemeenteraad kwam”, legt hij uit. Peters is niet van het negatieve en het afkraken. “Ik zie bijvoorbeeld dat aan de Corridor Shoeby is gestart, is tien jaar weg geweest! Aan de overkant zijn ook leuke zaakjes en de Handwerkstraat ziet er ook prachtig uit. En het centrum, dat sowieso een metamorfose gaat krijgen.”

Peters heeft altijd een bedrijf geleid. “Of het daardoor komt, weet ik niet. Misschien heb ik mijn sociale betrokkenheid van mijn moeder.” Hij steekt er veel tijd in om positief nieuws voor het voetlicht te brengen. “Kijk vandaag bijvoorbeeld: de eigenaarsfamilie van dit reisbureau komt uit India en hoe ze iedereen in de watten leggen! Wat een enorme gastvrijheid.”

Kunstwerk

Dan licht hij een tipje op van een initiatief waarvan de realisering uit zijn koker komt. Het zou een kunstwerk betreffen dat in het openbare gebied een plek zal gaan krijgen. “Als het centrum over een jaar klaar is, hoop ik dat het gebied een enorme aantrekkingskracht zal hebben op de winkeliers en de gasten. Ik streef eigenlijk alleen maar naar een gezellig dorp. Ik woon hier.” Op de Zandbergstraat wordt Peters geboren en na een onderbreking in Eindhoven woont hij nu al weer vijftien jaar op de Zandberg. Op Facebook prijkt een foto van zijn moeder met de ondertitel: ‘De geboortedag van mijn moeder. Een bijzondere vrouw. Al meer dan 15 jaar geleden overleden maar ik denk nog elke dag aan haar.’ 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie