Luister
muziek
19 januari 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Werk aan Valkenswaardseweg: dit betekent dat voor jou

Op maandag 24 januari start de tweede fase van de werkzaamheden aan de Valkenswaardseweg in Leende. Dit kan ook gevolgen hebben voor het verkeer uit onze gemeente.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Het wegdek is dringend aan onderhoud toe en tegelijkertijd wordt het riool vervangen. Hiervoor wordt het gedeelte vanaf garage Van Mensvoort tot en met het kruispunt Irislaan zes weken volledig afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden wordt er een omleiding ingesteld. Omdat de werkzaamheden ook op de kruising met de Irislaan plaatsvinden, wordt dit gedeelte ook afgesloten en zijn de snelweg A2 en de weg naar Valkenswaard vanuit Leende niet bereikbaar.

Verkeer vanuit Leende naar Eindhoven kan het beste gebruikmaken van de omleiding via Heeze naar de A67. Verkeer vanuit Leende naar Valkenswaard kan beter bij Zevenhuizen de A2 op, om vervolgens te keren bij Maarheeze. Dit geldt ook voor de tegengestelde richtingen. Fietsers en voetgangers worden plaatselijk omgeleid.

Lijnbus en hulpdiensten

Om Leende tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden voor de lijndiensten en hulpdiensten, zullen lijnbussen en hulpdiensten de route Boschhoven - Nachtegaallaan volgen. Om hen genoeg ruimte te bieden en op tijd te laten rijden, wordt deze route afgesloten voor doorgaand verkeer. De wegafsluiting begint op Boschhoven, vanaf ’t Rietje (driehoekig pleintje), tot aan het einde van de Nachtegaallaan.

Wanneer je gebruik wilt maken van de lijndienst, dan kun je terecht bij de halte aan de Dorpstraat. Meer informatie over de lijndiensten en de haltes tijdens de werkzaamheden vind je op bravo.invo.

Overlast

Ondanks dat de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg worden uitgevoerd, kun je hier tijdens de uitvoering enige tijd overlast van ondervinden. De gemeente vraagt om je begrip. Hou je aan de ingestelde omleidingen en hou rekening met extra reistijd. "We stellen alles in het werk om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden", aldus gemeente Heeze-Leende.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie