Luister
muziek
17 Februari 2022 06:05
Deel dit artikel:

Primeur voor VDL in Duitsland: 15 nieuwe generatie VDL Citea’s gaat in Oberhausen rijden

Een Duitse primeur bij VDL Bus & Coach uit Valkenswaard: de eerste serie van de nieuwe generatie Citea’s, vijftien elektrische stadsbussen, zal in Oberhausen gaan rijden. De voertuigen zijn volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn en beschikken over trendsettende kenmerken.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - VDL Bus & Coach
Advertentie

Met 6 trams en 131 bussen zorgt STOAG momenteel voor milieuvriendelijke mobiliteit in Oberhausen. Er rijden al 4 elektrische VDL Citea’s op lijn 979 tussen Oberhausen en Bottrop. Boris Höltermann van VDL Bus & Coach Deutschland GmbH: “In Duitsland zijn wij een van de marktleiders op het gebied van elektrisch openbaar vervoer en onze expertise wordt breed gewaardeerd. Uiteraard heb je altijd partners nodig die visie en ambitie tonen om de duurzame inrichting van het openbaar vervoer te stimuleren. Dat we onze samenwerking met STOAG in de toekomst verder kunnen uitbouwen, maakt ons oprecht trots.”

Finland, België en Frankrijk

De nieuwe generatie Citea's is al in verschillende landen verkocht en zal vanaf dit jaar in een aantal steden en gebieden worden ingezet: Nederland (Eindhoven), Finland (Kotka en Lahti), België (geheel Vlaanderen) en Frankrijk (Bordeaux).

VDL Bus & Coach is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in Europa op het gebied van e-mobiliteit. Sinds de introductie van de eerste Citea SLF-120 Electric in Genève, tijdens de UITP Mobility & City Transport beurs in 2013, heeft VDL Bus & Coach zich sterk gericht op elektrische mobiliteit. In 2021 heeft VDL Bus & Coach de nieuwe generatie elektrische Citea’s gepresenteerd. Vanuit de VDL-visie is een busconcept ontwikkeld, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn, dat klaar is voor de toekomst en waarbij zero emissie vanzelfsprekend is. VDL Bus & Coach introduceert onder meer een innovatieve composiet zijwandconstructie die 15 procent lichter is ten opzichte van een conventionele zijwand. Het batterijpakket is standaard in de vloer verwerkt.

1000 bussen in 11 landen

Met meer dan 1000 bussen in 11 landen, geleverd tussen 2015 en 2021, heeft VDL Bus & Coach in Europa een marktaandeel van 14 procent. De in februari van 2021 behaalde 100 miljoen elektrische kilometers zorgen voor een besparing van meer dan 14,7 miljoen kilogram CO2-uitstoot. In Duitsland gaat het om meer dan 100 elektrische bussen, samen goed voor ervaring met meer dan 5 miljoen elektrische kilometers in het openbaar vervoer. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie