Luister
Live
25 augustus 2022 - 06:07
Deel dit artikel:

Valkenswaard zet zich met acties in voor Gambia

Ingrid Tijssen, die we al eens eerder interviewden over haar ontwikkelingswerk in Gambia, organiseert meerdere activiteiten om onder andere geld in te zamelen voor de stichting en babykleertjes te maken. Diverse middenstanders en een school in Valkenswaard doen hier aan mee.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Ingrid Tijssen

Hier vind je een overzicht van diverse activiteiten:

Zaterdag 17 september

Vlaggetjesdag bij de Hobbytafel van 10.00 tot 16.00 uur
(Bij mooi weer vindt deze activiteit buiten plaats op het grasveldje tegenover de winkel aan de Leenderweg 117 in Valkenswaard)

Die dag gaan ze (duurzame) vlaggetjes maken. Na al die dekentjes en mutsjes een leuke afsluiting. Van de vlaggetjes die gemaakt worden, maken ze een kleurrijke slinger. Ingrid zal persoonlijk de slinger meenemen naar Gambia en het een leuk plekje geven in de kraamkliniek of het vrijwilligershuis in Essau.

Voor koffie en thee met iets lekkers wordt gezorgd. Wel is het handig als je je eigen haak- of breinaalden meeneemt. Natuurlijk mag je ook jouw eigen restjes garen doneren. Deelname is gratis, donaties worden op prijs gesteld.

Vrijdag 23 en zaterdag 24 september

Benefietdiner bij Brownies & Downies

Voor de 24e zijn nog plaatsen vrij. Geef je op via ingridgoesgambia@yahoo.com.

Vrijdagochtend 7 oktober

Vossenjacht bij Schepelweyen

In samenwerking met basisschool Schepelweyen in Dommelen een schoolbrede sponsoractiviteit. Een vossenjacht in het thema 'superhelden'. Dit wordt groots aangepakt en alle leerlingen van de school doen mee.

Doorlopende hulp

Het inzamelen van (restanten van) kraampakketten, hydrofiele doeken, babybeddengoed, omslagdoeken en wegwerpluiers maat 0 en 1 gaat non-stop door. Wie hier aan bij wil dragen, kan contact opnemen met Ingrid, via ingridgoesgambia@yahoo.com.

Binnenkort gaat ze zelf naar Gambia. Valkenswaard24 houdt je op de hoogte en ze is te volgen via haar website of Facebookpagina

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug