Luister
muziek
1 oktober 2022 - 09:19
Deel dit artikel:

55ste Brabants Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard: alles wat je moet weten

Nu de eerder uitgestelde finale van het Brabants Kampioenschap Tonpraoten (BKT) van 2022 achter de rug is, wordt het tijd om vooruit te kijken naar een nieuw kampioenschap. Vanuit carnavalsperspectief een jubileumeditie: vijfmaal elf, ofwel de 55ste editie.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Tonpraten.nl
Advertentie

Organisator is als vanouds Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, in samenwerking met de eerste Valkenswaardse carnavalsvereniging ADA. Het BKT 2023 zal plaatsvinden in het weekend van 13, 14 en 15 januari 2023. De Brabantse toppers gaan dan de strijd om die 55e titel met elkaar aan.

Inschrijvingen

Plaatsing voor de finale van dit evenement verloopt via voorronden die, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, worden gepland op donderdag 17, vrijdag 18 en vrijdag 25 november 2022. Deelnemers dienen op deze avonden beschikbaar te zijn. Na sluiting van de inschrijving worden het aantal voorronden, de exacte data, deelnemers en indeling van de avonden bekendgemaakt op website bktonpraten.nl. Bij overschrijding van het maximumaantal inschrijvingen wordt een gereguleerde loting toegepast.

Voorronden in De Belleman

De voorronden vinden plaats in de theaterzaal van De Belleman, aan het Bruninckxdal 2 in Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs 6 euro. Kaartverkoop hiervoor verloopt via onze ticketservice die te benaderen is via bovengenoemde website en met de knop op het tabblad 'Kaartverkoop'. De kaartverkoop voor de voorronden start 1 november 2022. Er vindt dus géén voorverkoop en reservering plaats.

Finale in Theater De Hofnar

De finale van dit 55e kampioenschap wordt gehouden op vrijdag 13 januari 2023 in Theater De Hofnar aan De Hofnar 10 in Valkenswaard. Galavoorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 14 januari, zondag 15 januari (matinee) 2022.

Typetjes

Van de tonpraoters wordt verwacht dat zij een goed type uitbeelden en met de nodige humor een vloeiend en goed verstaanbaar verhaal brengen. Een geteste, gerijpte buut is min of meer een voorwaarde om goed voor de dag te kunnen komen. Inschrijving is mogelijk tot en met 15 oktober 2022 bij het volgende adres:
- Secretariaat Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, Braspenninghof 29, 5551 DL Valkenswaard
- E-mail: info@bktonpraten.nl
- Mobiel: 0653703418 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie