Luister
Live
4 oktober 2022 - 15:34
Deel dit artikel:

Deze stichting laat meisjes in Valkenswaard met techniek in aanraking komen

Stichting Technika 10 Valkenswaard bestaat inmiddels al meer dan dertig jaar en nog steeds is het hoofddoel en noodzaak om zo veel mogelijk meisjes met techniek in aanraking aan laten te komen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Want nog steeds zijn er relatief weinig meisjes die doorstromen naar technische vervolgopleidingen. "Dit doen we door leuke gezellige en laagdrempelige naschoolse techniekcursussen aan te bieden aan meisjes van 10 tot en met 13 jaar", vertelt de stichting aan Valkenswaard24.

Trots

Tijdens deze cursus maken de deelneemsters allerlei werkstukjes van hout, kunststof of metaal. Ze leren wat programmeren is, gaan gekke chemieproefjes doen of leren wat een stroomkring is. De cursus wordt begeleid door uitsluitend vrouwelijke rolmodellen en zijn allemaal als vrijwilligers verbonden aan de stichting. "Inmiddels is ruim 80 procent van onze deelneemsters doorgestroomd naar technische vervolgopleidingen of beroepen. Daar zijn we trots op."

Hippe klusvrouw

Ook zijn ze sinds kort gestart met een cursus 'de hippe klusvrouw' begonnen, waarbij ze dames op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek in de vorm van een cursus 'eerste technische hulp in de huishouding'. En daarmee de zelfredzaamheid voor technische klusjes te vergroten. "Dit is een groot succes en de cursussen stromen dan ook snel vol", volgens de stichting.

Mocht je meer willen weten over onze cursussen voor meisjes of volwassen vrouwen, kijk dan op technika10valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug