Luister
muziek
23 Oktober 2022 12:36
Deel dit artikel:

Initiatief oud-kinderburgemeester Amy Vos: basisschoolleerlingen krijgen EHBO-les

Amy Vos was tot 18 oktober kinderburgemeester van Valkenswaard. Donderdag 19 oktober was ze, samen met haar kersverse opvolger Jesse van Liemde, nog van harte welkom op ‘haar’ EHBO-middag voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Amy hield afgelopen jaar een enquête onder de leerlingen van de groepen 7 en 8 in Valkenswaard. Daarin vroeg zij wat er volgens de kinderen goed gaat in de gemeente en ook wat zij graag anders zien en willen veranderen. Uit de resultaten van de enquête kwamen drie thema’s naar voren die de kinderen belangrijk vinden: het milieu en het scheiden van plastic afval, uitleg over eerste hulp bij ongelukken (EHBO) op school en aandacht voor pesten in de klas.

Themamiddag

De thema’s afval en milieu en pesten komen op school al aan bod. Daarom organiseerde de gemeente op 19 oktober een themamiddag over EHBO. In Theater De Hofnar konden kinderen workshops volgen over reanimeren, leren signaleren en melding maken bij 112. Ook konden ze van heel dichtbij een ambulance bekijken.

Op speelse manier kennismaken

Behalve de kinderburgemeesters, namen ook ‘collega-burgemeester’ Anton Ederveen en wethouder Jeugd, Rens Pijnenburg, een kijkje. Wethouder Pijnenburg: “Mooi om het enthousiasme te zien bij kinderen terwijl ze op een speelse manier kennismaken met EHBO en leren wat ze kunnen doen bij een ongeluk. Echt een geslaagde middag.“

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie