Luister
muziek
2 december 2022 - 15:22
Deel dit artikel:

Woningbelang scoort hoog in landelijke peiler van woningcorporaties

Woningbelang uit Valkenswaard heeft een hoge score behaald in de landelijke Aedes-benchmark. Daarmee behoren ze tot de top in de branche van woningcorporaties.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De koplopers hebben de laagste bedrijfslasten en de hoogste klantwaardering ten opzichte van andere corporaties in de branche. Directeur-bestuurder van Woningbelang Maarten Meulepas: "Iedereen heeft recht op een goede woning in een veilige en leefbare omgeving. Daar geloven wij in en daarvoor maken wij ons hard. Elke dag weer. We zijn goed bezig. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we dit niveau willen vasthouden én verbeteren. Niet voor goede rapportcijfers, maar voor onze klanten. Ons motto 'Elke dag beter' is geen loze kreet, maar een diepgeworteld gevoel dat de hele organisatie deelt en door iedereen wordt gedragen. We moeten niet alleen elke dag beter, we willen het ook."

Wat is er beoordeeld?

Aedes is de landelijke vereniging van woningcorporaties. Elk jaar houdt Aedes een corporatie-onderzoek. Daarin worden de prestaties van bijna alle woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Er wordt gekeken naar vier categorieën: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid en Onderhoud & Verbetering.

Wat betekenen de letters?

Er zijn drie scores: A, B of C. Als je een A scoort, hoor je tot de beste corporaties van de branche. Met een B scoor je gemiddeld en met een C hoor je tot de groep corporaties die het minst scoren ten opzichte van andere uit de branche.

De scores van Woningbelang

Woningbelang scoort een A in drie van de vier categorieën. "Met onze dienstverlening aan de huurders, het huurdersoordeel, springen we met een 8.6 zelfs ver uit boven het landelijke gemiddelde van 7.7. Door de overname van woningen van Vestia in Bergeijk is onze woningvoorraad met circa 10 procent toegenomen", licht het bedrijf toe. "Dat deze uitmuntende prestaties hand in hand gaan met lage bedrijfslasten maakt ons heel erg trots op het resultaat. Op het vlak van duurzaamheid zien we nog veel mogelijkheden: zo investeert Woningbelang fors in onder andere isolatie en zonnepanelen en zal dat blijven doen om al haar woningen zo snel mogelijk te verduurzamen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie