Luister
muziek
24 maart 2023 - 12:12
Deel dit artikel:

FOTOTRIP: Allerhande Valkenswaardse handen

We gebruiken onze handen de hele dag door en beseffen dat nauwelijks. Over handen zijn veel gedichten geschreven, waardoor ze plotseling onder de aandacht komen. Deze 87ste Fototrip door Valkenswaard is samengesteld uit foto’s van Valkenswaardse handen, die bezig zijn.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

In het Museumkwartier zijn stratenmakers bezig om het wegdek weer in orde te maken. Deze mannen hebben handschoenen aan om hun handen te beschermen tegen de ruwe stenen. De bloemenvrouw in de Corridor hanteert behendig de snoeischaar om de lange stengels een beetje in te korten. Op die manier zijn de verschillende bloemen ongeveer even lang en staan ze mooier in een vaas.

Bij een oogcontrole in datzelfde winkelcentrum wordt een indrukwekkend apparaat op je neus gezet en worden sterktes bepaald. Om op de juiste wijze te kunnen stemmen, moet je het rode potlood stevig vasthouden en slechts één bolletje rood maken. Bij jeu de boules zijn de handen onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Haken is ook een mooie hobby, die schijnbaar erg rustgevend is.

Tijdens de weekmarkt worden door ondernemer Zwarthoed vele tientallen haringen behendig schoongemaakt om onmiddellijk te kunnen verorberen. Om alle plaatselijke nieuws vast te kunnen leggen, zie je Peter regelmatig bij evenementen, gewapend met een foto- en filmcamera.

Lekkere vette vingers krijg je als je een bakje kibbeling opeet. Wethouder Bots gebruikt zijn handen om iedereen een spons aan te reiken tijdens een actie voor meer huishoudelijke hulp onder het motto: 'Samen poetsen we de wachtlijst weg'.

Tenslotte realiseer je je hoe vaak je je handen gebruikt, als één van de twee gebroken is. Ties viel met zijn fiets en kan niks met zijn linker hand. (foto door Brigitte Schrijvers).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie