Luister
muziek
09 Mei 2023 15:47
Deel dit artikel:

Apotheose in Valkenswaardse voetbalstrijd met onderling duel om de titel

Zondag 14 mei om 14.30 uur speelt SV Valkenswaard om het kampioenschap. Dat doen ze uitgerekend tegen de nummer twee uit de competitie. Dat is ook nog eens uitgerekend plaatsgenoot VV De Valk. Het wordt nog wat saillanter: dit spektakel speelt zich af op het sportpark van VV De Valk, waardoor SV Valkenswaard dus de titel kan grijpen in het hol van de leeuw.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)
Advertentie

Een gelijkspel is al genoeg voor 'de bosuilen'. Als ze in de Valkenswaardse derby de tegenstander van het scoren houden óf er zelf minstens net zoveel maken als De Valk, is het kampioenschap binnen. Daarmee zouden ze promoveren naar de eerste klasse. Dit is allemaal erg uniek, want in het seizoen 1962-1963 was er voor het laatst een titelstrijd binnen Valkenswaard.

Steun van supporters

SV Valkenswaard roept op: "Een kampioenschap staat onlosmakelijk verbonden met een enthousiast, aanmoedigend publiek. We vragen jou, je ouders, familie én vrienden dus om op 14 mei ons selectieteam tijdens deze wedstrijd te komen supporten en naar een overwinning te juichen." Die steun zal VV De Valk uiteraard ook zéker nodig hebben.

Optocht van 'V-side' naar De Valk

Om extra sfeer te creëren zal er voor de jeugdleden (van mini tot en met onder-19) een optocht naar het De Valk-terrein georganiseerd worden onder leiding van de eigen jeugdsupportersvereniging ‘V-side’. "We willen met zoveel mogelijk jeugdleden (en hun ouders) om 13.50 uur vanaf de kruising De Smelen en De Kreijenbeek te voet richting het De Valk-terrein lopen waarbij spandoeken, vlaggen, muziek, trommels en rook zullen zorgen voor een prachtige aankomst", vertelt SV Valkenswaard.

Mocht SV Valkenswaard kampioen worden, dan is er na de wedstrijd nog een programma waarbij ook aan de jeugdleden is gedacht.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie