Luister
muziek
09 September 2023 12:25
Deel dit artikel:

Jesse (12) organiseert SuperCarSunday: 'Ik denk dat ik de jongste organisator van het land ben'

Deze week vertelt een zeer enthousiaste Jesse van Liemde, hij is nog enkele weken kinderburgemeester van Valkenswaard, hoe hij wordt gedreven om een heuse autoshow op touw te zetten voor het grote publiek.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

“Tot 11 oktober ben ik nog kinderburgemeester en dan houdt het op. Het was een mooie tijd, met de Dodenherdenking als hoogtepunt. Maar de SuperCarSunday heeft daar niks mee te maken, hoor.” Toch blijkt dat hij door zijn (neven)functie de weg in het gemeentehuis aardig goed heeft weten te vinden om zijn droom uit te laten komen: het organiseren van een automanifestatie in het hartje van het dorp Valkenswaard.

Het is de bedoeling van Jesse om op 17 september voor het eerst een evenement te organiseren. “Het wordt een autoshow met supercars. Dat zijn dure en snelle auto’s. Natuurlijk is er al een oldtimershow, maar ik wilde graag iets nieuws organiseren”, zo klinkt het professioneel uit de mond van de twaalfjarige Were Di-student.

Filmpjes van supercars op YouTube

Het idee is ontstaan doordat Jesse vaak filmpjes met supercars bekijkt op YouTube. “Mijn vader zat ook altijd in de auto’s. Dus het is me met de paplepel ingegoten.” Jesse gaat zich steeds meer verdiepen in auto’s en komt uit bij de supercars. “Toen ben ik ook begonnen om ze te spotten. Ik meen dat op het circuit van Assen ook zo’n evenement plaatsvindt. Ik denk wel dat ik de jongste organisator van ons land ben.”

Hij zou het super-vet vinden om eens heel veel van die wagens bij elkaar te kunnen krijgen. “Dat is echt wel mijn droom.” Hij brengt zijn voorstel naar wethouder Theo Geldens, die toezegt de jonge organisator wel te willen helpen.

Mannen met dure auto’s

Jesse: “Samen zijn we aan de slag gegaan. We hebben eerst samenwerking gezocht met Marc Glaser van Café de Bel omdat we wisten dat die wel open zou staan voor zo’n dag. We hebben afspraken gemaakt met mijn vader, Theo en Marc, hoe we het wilden gaan doen.” Daarna maakt Jesse zelf een uitnodiging die hij via een groepsapp verstuurt naar ‘de mannen met dure auto’s ‘. Vervolgens wordt een professionele uitnodiging gemaakt en zet die online. Ook allerlei vrienden en bekenden krijgen de uitnodiging in de digitale bus. “Via Insta heb ik heel veel geappt met mensen. Ook Valkenswaard24 heb ik geïnformeerd, waarna ik heel veel appjes en belletjes kreeg dat ze wilden komen.”

Op de vraag hoeveel auto’s er zullen komen, vertelt de geboren regelaar dat er waarschijnlijk minimaal honderd auto’s komen, maar het is zónder inschrijven. “Het is natuurlijk wel fijn als we ’n beetje weten welke auto’s komen. Misschien willen ze wel bellen of appen, dan weten we iets. Ze kunnen naar het Instagram-account gaan met de naam Supercarsunday_Valkenswaard en daar een berichtje achterlaten. Dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren.” De kosten van het organiseren worden volgens Jesse gedragen door de gemeente, die de vergunning goedkeurde. “De mensen die meehelpen, mijn vader, Marc en Theo betalen elk een gedeelte.”

Het begint om 10.00 u en eindigt om 17.00 u. Op het laatst vermeldt Jesse nog even: “Het is wel vanaf 300 pK. Hoe meer auto’s naar de Markt komen, en hoe meer bezoekers er komen, hoe fijner het zal zijn. De auto’s kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Bezoekers zijn gratis welkom om te genieten van de snelle wagens. Zorg dat je sowieso een opgeladen telefoon of camera bij je hebt.” 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie