muziek
18 September 2023 12:03
Deel dit artikel:

De Valk neemt revanche op SV Valkenswaard en bekert door

Het is VV De Valk gelukt om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. Dat ging ten koste van hun plaatsgenoot. Na eerdere overwinningen op EFC en Heeze is afgelopen zondag ook de derby tegen SV Valkenswaard in winst omgezet door een vroege treffer van Joran Vermeulen.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Al in de tweede minuut was het raak voor VV De Valk, na slordig uitverdedigen was het Gideon Pieschel die de bal ontfutselde en Joran Vermeulen in staat stelde om de thuisploeg op een vroege voorsprong te zetten: 1-0. Daarmee neemt De Valk (een beetje) revanche op SV Valkenswaard, dat in april kampioen werd in een derby.

SV Valkenswaard, dat aantrad zonder de bepalende spelers Vincent Blancke en Thom van de Donk, leek snel weer op gelijke hoogte te komen, maar uit een vrije trap kopte Pieter Maranus tegen de paal en kwam De Valk goed weg. Een vrije trap van middenvelder Mike van Dooren werd fraai uit de kruising getikt door De Valk-doelman Dennis Verhoeven. Vleugelverdediger Dion Vermeulen kwam halverwege de eerste helft goed door aan de rechterkant en wist bijna Joran Vermeulen in stelling te brengen, maar de doelpuntenmaker kon net niet voldoende bij de bal komen om zijn tweede van de middag te maken.

Kansen op 2-0

In de tweede helft was het invaller Alberto Puts die de 2-0 op zijn schoen had, maar op aangeven van Robbert Born raakte de middenvelder slechts de lat. Niet veel later was het Gideon Pieschel die doorkwam aan de rechterkant en met een laag diagonaal schot de bal rakelings voorlangs het doel schoot.

Matige derby

In het vervolg van de verder zeer matige derby raakte de wedstrijd in een impasse, waarbij SV Valkenswaard het geloof steeds meer kwijtraakte als het ging om overleven in het bekertoernooi. In de slotfase werd Gideon Pieschel nog tweemaal gevaarlijk, eerst op aangeven van Mauro van Houtum legde de aanvaller de bal klaar voor Aart Verberne die zijn schot gekraakt zag worden. In de blessuretijd was de laatste kans en schoot Gideon Pieschel nog in het zijnet.

Een matige derby, maar met drie overwinningen heeft VV De Valk zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende bekerronde. Aankomende zondag start de competitie in de 2de Klasse D met gelijk een topper; om 14.30 uur zal in Oirschot gespeeld gaan worden tegen Oirschot Vooruit.