Luister
muziek
11 december 2023 - 11:15
Deel dit artikel:

Valkenswaardse zaterdagploeg grote winnaar van het weekend, zonder zelf te spelen

BES/De Valk is de grote winnaar van de laatste speelronde in de 4e klasse G van het zaterdagvoetbal, zonder zelf te spelen. De twee naaste rivalen speelden in de onderlinge wedstrijd gelijk. Hierdoor worden beide clubs bovendien op de ranglijst ook nog eens gepasseerd door Vlijmense Boys dat wel wist te winnen van Rood Wit Veldhoven.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Henry Jansen (archiefbeeld)

De omstandigheden waren moeilijk op sportpark D’n Huybertin Ammerzoden. Een sterke wind gepaard met regen stond dwars over het veld, de supporters verscholen zich onder de kleine overkapping van de kantine. Op het veld ontvouwde zich een tactisch schouwspel met matig voetbal. Beide teams wisten dat de winnaar aansluiting zou vinden bij BES, maar toch was het voorzichtigheid dat de wedstrijd beheerste.

De eerste kans was er toch al vlug voor de Braak. Mees Beurskenskon vanaf 16 meter afdrukken, nadat Wesley Smits de bal goed terug legde. Beurskens besloot om geplaatst te schieten, maar zijn schot miste precisie en snelheid, en was daardoor een prooi voor keeper Geert Verhoeven. Enkele minuten later kwam dezelfde Verhoeven goed weg, toen een vrije trap van Pim Heeren, gedragen door de wind op de lat waaide. Lange tijd waren dit de hoogtepunten, beide verdedigingen waren de baas over de aanvallers. Bovendien werd er over en weer veel balverlies geleden. Met veel strijd ging de wedstrijd richting de rust, toen toch opeens Roy vd Putten de kans kreeg van de wedstrijd. Hij onderschepte een slordige breedtepass achterin bij Jan van Arckel en stoomde op naar het doel. Helaas voor de Braak ging de inzet via het been van Verhoeven tegen de paal.

Ook in de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld, al was Jan van Arckel wel wat dreigender dan voor de rust. In de 53eminuut leek de thuisploeg dan op voorsprong te komen, maar er werd gescoord vanuit buitenspelpositie. Voor de Braak was het wederom vd Putten die de grootste kans kreeg. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kon hij ongehinderd inkoppen, maar de bal werd niet goed geraakt en verdween naast het doel. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars, ook verschillende wissels aan beide zijden hielpen de wedstrijd niet meer op gang. Na 93 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Belahcen het voldoende en beëindigde de wedstrijd.

Een lange winterstop breekt nu aan. Pas op 3 februari 2024 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd voor de Braak tegen DBN’22. Direct daarna wederom twee weken geen voetbal waarna SV TOP naar Helmond afreist.

Vlijmense Boys - Rood Wit V

Op een koude zaterdagmiddag moest Rood Wit V op een glad veld een terechte nederlaag 2-1 incasseren tegen Vlijmense Boys.
In de eerste 5 minuten kreeg Vlijmense Boys drie grote kansen na , maar twee keer belandde de bal op de lat. Ook Rood-Wit kreeg enkele kansen in het eerste deel van de wedstrijd.

Na de rust bleven beide teams kansen creëren. Een uitstekende opening van Dennis van de Weijer leidde tot een voorzet van Jan van Hout, die perfect werd afgerond door Douwe Veenstra. Echter was het Nazim Azzouba die met twee doelpunten het verschil maakte en de overwinning veiligstelde voor de thuisploeg.