Luister
muziek
26 april 2024 - 21:44
Deel dit artikel:

Robine Lacroix (18) uit Valkenswaard tekent profcontract bij PSV

Robine Lacroix uit Valkenswaard heeft haar eerste profcontract bij PSV getekend. De achttienjarige middenveldster ligt vast tot de zomer van 2026. Momenteel maakt ze deel uit van Jong PSV Vrouwen, maar ze sluit al regelmatig aan bij de A-selectie.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - PSV
Advertentie

Als onderdeel van Jong PSV Vrouwen was Robine vorig jaar betrokken bij het bereiken van de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Een seizoen eerder werd ze kampioen met de beloftenploeg en dit jaar wordt er wederom een worp gedaan naar de titel.

Ook actief namens Nederland

Ze maakte niet alleen indruk bij PSV Academy, want ze speelde al negentien wedstrijden voor Oranje O19. Technisch manager Maud Roetgering is blij dat de jonge, talentvolle voetbalster voor een langer verblijf bij PSV kiest. “Ze is een speelster met een enorm loopvermogen en ze gaat altijd voorop in de strijd", vertelt Roetgering. "Doordat we haar zelf hebben opgeleid, kent ze de clubcultuur als geen ander. Ze weet wat er van haar verwacht wordt en wij geloven dat ze dit kan leveren. Ze krijgt de ruimte om verder aansluiting te vinden bij PSV Vrouwen."

Mijlpalen

Robine is op haar beurt ontzettend trots dat PSV langer met haar door wil, vertelt ze. “Van de bank van Jong PSV tot basisspeelter en meetrainen bij de A-selectie. Mijn eerste contract is de volgende grote stap in mijn ontwikkelingen. Ik hoop dat het pas het begin is en dat er nog veel mijlpalen gaan komen.”

Op de foto: Robine Lacroix (links) en Maud Roetgering

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie