Luister
Live
26 februari 2021 - 14:02
Deel dit artikel:

Laatste in de serie: hier nog een aantal alternatieve straatnaamborden

Dit is de 29ste en de laatste bijdrage over de alternatieve straatnamen. Eenmaal begonnen met de gedachte dat er misschien wel drie of vier bordjes te vinden zouden zijn; achteraf blijken het er minimaal 29 in gemeente Valkenswaard te hangen of staan.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

De serie begon op 14 mei 2020 met de Frans Smets Boulevard. Vandaag wordt afgesloten met het straatnaambord ‘Brandsmasteegje’, waarvan overigens jammer genoeg geen gegevens verstrekt zijn door de eigenaar. Het bord is te vinden in een smal steegje aan de Peperstraat en is bevestigd tegen een woning.

Op de hoek van de Leenderweg en de Smelen staat Boullart Interieur. Behalve dat bij de privé-voordeur een bordje hangt met de namen van de gezinsleden, hangt zo’n zelfde type bord enkele meters verder naar rechts, bij het parkeerterrein van de ondernemer. ‘Boullart plein’ staat erop vermeld. Geen type zoals de andere blauwe straatnaamborden, maar wel een naam.

Iemand reageerde tijdens de serie door te melden dat er ook een ‘Cor van Hoofplein’-bord bij De Belleman staat. Ondernemers wisten echter te vertellen dat het bord tijdens de herinrichting is verwijderd en niet meer is teruggekomen.

Optelsom
Tenslotte zijn er tijdens de speurtochten nog diverse officiële straatnaamborden ‘ontdekt’ die op privéterrein gevonden zijn. Aan de Maastrichterweg, tegenover de nieuw aangelegde parkeerplaats, staat in een pad met veel groen het gemeentelijk straatnaambord ‘Maastrichterweg’, terwijl onder de overkapping van Bommel Partycentrum aan de Bergstraat een soort van straatnaambord is bevestigd met de tekst ‘Bergstraat 33’. Ook in één van de achtertuinen aan de Van de Venstraat ligt tussen het groen nog een oud bord verscholen met die naam.

Lag tot voor kort in een open stalruimte op het einde van de Korteweg in Borkel het officiële straatnaambord ‘Korteweg’ tussen allerlei rommel. Inmiddels is die stalruimte verdwenen en zal het bord een andere bestemming gekregen hebben.

Mede dankzij de hulp van verschillende lezers van Valkenswaard24 is het een aardige optelsom van alternatieve straatnamen geworden, al zullen er beslist hier of daar nog wel borden zijn die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Reacties zijn te allen tijde welkom, via redactie@valkenswaard24.nl of via onze social media.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug