Luister
muziek
25 maart 2022 - 17:16
Deel dit artikel:

Zo stal een overvaller sieraden en Bentley van oudere man in Valkenswaard

Een oudere bewoner van de Molenstraat in Valkenswaard werd vrijdagochtend rond 06.45 uur door een overvaller overrompeld. De dader ging er uiteindelijk met spullen uit de woning en de auto van het slachtoffer vandoor, maar werd een uurtje later ingerekend in Steensel. Daar werd ook de auto aangetroffen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Toen het slachtoffer zijn woning wilde verlaten, werd hij door de dader overrompeld en die hem onder dreiging met geweld terug naar binnen dwong. De man werd binnen gedwongen zijn kluis te openen en door de overvaller vastgebonden. De dader ging er uiteindelijk na een half uurtje vandoor met onder andere sieraden van de man, maar hij nam ook zijn Bentley mee. Het slachtoffer wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en alarm te slaan. De man raakte niet gewond.

Gouden tip

"Wij startten meteen een onderzoek en verspreidden het kenteken van de gestolen auto onder alle surveillerende politie-eenheden en via Burgernet", zegt de politie. Ook Valkenswaard24 pikte dat direct op en publiceerde het, onder meer door een pushbericht te sturen naar al onze volgers. Dit alles leidde tot een tip van een zeer alerte getuige, die in de omgeving van de Genderdreef in Steensel een verdachte man zag rondlopen, die iets in de bosjes verstopte. De politieagenten die daar in de buurt waren, gingen direct daarnaartoe en troffen de verdachte man aan.

Hij bleek een vuurwapen op zak te hebben en in één van zijn zakken vonden ze een horloge dat bij de overval was buitgemaakt. Verder bleek dat hij een tasje en een jas in de bosjes had weggemoffeld. Deze man, een 25-jarige inwoner van Geldrop, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op enkele honderden meters van de plek waar de man werd opgepakt, trof de politie de gestolen Bentley aan.

Onderzoek

"Onze collega’s van de forensische opsporing deden onderzoek in zowel de woning van het slachtoffer als op de locaties in Steensel. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. In de Molenstraat deden wij buurtonderzoek en er werd een helikopter ingezet in de zoektocht naar de ontvreemde auto", aldus de politie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie