Luister
muziek
21 Januari 2024 14:20
Deel dit artikel:

Sportverenigingen uiten zorgen over Geenhovensedreef: 'Enorm gevaarlijke oversteekpunten'

De sportverenigingen bij sportpark Den Dries in Valkenswaard maken zich zorgen over de kruisingen met de Geenhovensedreef. Zij noemen het 'enorm gevaarlijke oversteekpunten' en vragen ouders om hun kinderen goed te instrueren.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De oproep van de sportverenigingen volgt op een ongeval dat afgelopen week plaatsvond op de Geenhovensedreef. Een 13-jarig meisje werd daar aangereden en raakte ernstig gewond aan haar hoofd. De automobilist, die het meisje aanreed, reed door. Later is er een verdachte aangehouden.

"Wij maken ons als verenigingen veel zorgen over de verkeerssituatie, een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan zo'n enorme gevolgen hebben", zeggen de sportverenigingen van sportpark Den Dries. "We willen nogmaals alle ouders vragen zelf, maar ook hun kinderen, goed te instrueren dat de kruisingen met de Geenhovensedreef enorm gevaarlijke oversteekpunten zijn. Er wordt doorgaans hard gereden en de verlichting is niet optimaal ondanks de vernieuwingen."

'Van groot belang'

Daarbij wordt opgeroepen om te zorgen voor goede fietsverlichting. "Dat is van groot belang", aldus de verenigingen. "Mocht je bij het voetbal zien dat je verlichting het niet doet, vraag dan aan het barpersoneel om fietsverlichting, die ligt er op voorraad in geval van nood. Ga in iedergeval nooit zonder licht de weg op. We willen er als verenigingen alles aan doen om onze sporters zo veilig mogelijk van en naar het sportpark Den Dries te laten fietsen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie