Luister
muziek
13 December 2021 12:35
Deel dit artikel:

Huub Franssen krijgt vrijwilligerspenning voor inzet Platform Gehandicapten

Huub Franssen heeft de gemeentelijke vrijwilligerspenning ontvangen. Hij is sinds 2010 lid van het bestuur van het Platform Gehandicapten Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VOS TV
Advertentie

Deze maandag ontving Franssen uit handen van wethouder Mieke Theus de onderscheiding. Het Platform Gehandicapten Valkenswaard beoogt een belangenbehartiger te zijn van mensen met een beperking. Getracht wordt, om met de doelgroep zelf, maar ook met de overheid en belanghebbende organisaties knelpunten op te lossen die mensen met een beperking ervaren.

Agenda 22

Franssen was van december 2010 tot juni 2016 secretaris van het Platform en vanaf 2016 tot op heden is de heer Franssen voorzitter van de projectgroep Agenda 22: in 2016 is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking door Nederland ondertekend. De bedoeling van het verdrag is, dat de samenleving er voor zorgt dat er zo weinig mogelijk obstakels zijn voor deze mensen. Dit is samengevat in 22 regels, de zogenaamde Agenda 22.

De gemeentelijke vrijwilligerspenning wordt uitgereikt indien men op organisatorisch of bestuurlijke wijze minimaal tien jaar werkzaam is geweest.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie