Luister
muziek
22 juli 2021 - 15:49
Deel dit artikel:

Met dit vakantiedoeboek hoeven kinderen van Valkenswaard zich niet te vervelen

Donderdagmorgen was de officiële lancering van het vakantiedoeboek door kinderburgemeester Sterre Geenen in haar eigen klas, die op alle basisscholen in de gemeente is uitgedeeld.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Zelf heeft Sterre er in alle geheim aan meegewerkt; ideeën aangedragen, het voorwoord geschreven en model gestaan op foto’s. Opdrachtgever voor het zogenaamde Game Boek is wethouder Mieke Theus, die al drie jaar met het idee rondliep om zowel kinderen als volwassenen even 'offline' te halen. Computer uit, in beweging komen en naar buiten gaan. In dit prachtig vormgegeven doeboek worden de leerlingen en hun ouders uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in de gemeente Valkenswaard. Er zijn allerlei wetenswaardigheden in verwerkt in spelvorm en knutselactiviteiten, waarbij rekening is gehouden met toegankelijke materialen en geschiktheid voor alle leeftijdsgroepen.

Cadeau voor de vakantie

Initiatiefnemer Monique Arts van Marketing Valkenswaard, die nauw betrokken is bij de uitvoering en verstrekking van het Game Boek, vertelt: “ook kinderen die buiten Valkenswaard onderwijs volgen, maar wel in Valkenswaard wonen, krijgen er een.” Over de inhoud zegt ze: “Er is goed nagedacht over hoe we kinderen kunnen prikkelen om naar buiten te gaan. Het Game Boek is een mooi cadeau geworden waarmee we dat uit willen dragen.”

Enthousiasme

Sterres klas ontvangt het boek uit de handen van Theus, die aanhaalde hoe de kinderen zich aan de coronamaatregelen hebben moeten aanpassen het afgelopen schooljaar. Met het Game Boek hebben alle kinderen in Valkenswaard een vakantiedoeboek in handen om ook samen met ouder of vriendjes en vriendinnetjes op pad te gaan. De kinderen reageren enthousiast: “Hé Sterre, je staat er ook in!” De kinderburgemeester heeft een ontzettend leuk jaar: “Ik maak zoveel leuke dingen mee en ben er heel blij mee dat het Game Boek een creatief boek is. Pagina 15 heb ik zelf mogen bedenken”, vertelt ze trots.

Spontaan gaan de kinderen aan de slag met het stickervel en nemen het hele Game Boek door. Een actief en creatief begin van de zomervakantie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie