Luister
Live
5 mei 2022 - 15:52
Deel dit artikel:

Brouwerijdreef in Dommelen vanaf 9 mei aantal maanden dicht

Op maandag 9 mei begint aannemer Van Doorn Infra met de reconstructie van de Brouwerijdreef in Dommelen. Eind april gingen de voorbereidingen van start. Vanaf 9 mei wordt de weg afgesloten voor doorgaand autoverkeer en (brom)fietsverkeer.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Google Streetview

De totale reconstructie duurt tot circa eind juli, begin augustus. Om de overlast te beperken voert de aannemer het werk in fasen uit. Hij begint maandag op het gedeelte van de Brouwerijdreef tussen het Goudenrijderhof (nabij de brouwerij) en het Dukaathof.

30 kilometerzone

De weg wordt ingericht als een 30 kilometerzone waarin de fietser een belangrijke functie krijgt. Ook het comfort van de fietser verbetert door fietsstroken uit te voeren in asfalt. De rijbaan krijgt geluidreducerende klinkers. Al deze maatregelen dragen bij aan een verhoging van de kwaliteit van wonen. De Brouwerijdreef is de tweede straat binnen de reconstructie van Dommelen-Zuid die wordt aangepakt. Eind vorig jaar is de Westerhovenseweg opgeleverd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en een kaartje van de fasering op op bereikbaarvalkenswaard.nl/dommelenzuid. Heb je vragen of wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug