Luister
muziek
17 september 2022 - 15:09
Deel dit artikel:

Wegwerkzaamheden in Valkenswaard: Hier staat alles in één overzicht

Hoogste tijd om je één overzicht te geven aan welke vier grote wegenprojecten in de gemeente Valkenswaard gewerkt wordt. Grote rioleringsprojecten en andere urgente (kortdurende) werkzaamheden op dit moment even daargelaten.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rob Aarts
Advertentie

De grote wegenprojecten hebben als doel om onze kernen leefbaarder te maken. Vanwege de aanleg van de Nieuwe N69 en het Bereikbaarheidsakkoord dat we onder andere met 21 gemeenten hebben afgesproken, heeft de gemeente het centrum opnieuw kunnen inrichten. Ook moeten wegen aangepast worden in onze gemeente door deze veranderingen.

Groen en ruimte voor betere leefbaarheid

De aangepaste wegen moeten bijdragen aan een betere leefbaarheid en moeten tegelijkertijd zorgen voor een goede doorstroming. De nieuwe wegen worden ingericht met meer groen en beduidend meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Vrachtwagens worden geweerd uit het centrum. Het kost tijd voordat weggebruikers voortaan nieuwe routes nemen en rustiger rijden. Maar de eerste resultaten zijn zeker zichtbaar. Het centrum bruist en leeft volop. Dat is te merken tijdens prachtige evenementen zoals het Bloemencorso en de onlangs gereden Omloop van Valkenswaard

Maar waar hard gewerkt wordt, is ook overlast. "Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen", zegt de gemeente. "We informeren elkaar en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af met verschillende partijen. Alle informatie over onze wegenprojecten staat op www.bereikbaarvalkenswaard.nl."

Eén overzicht

Bovendien kun je op watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard zien welke wegafsluitingen er zijn in heel Valkenswaard en omgeving. Of het nu vanwege een nieuwe riolering is of wegwerkzaamheden in het centrum. Of een afsluiting op de snelweg. Op watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard zie je alles in één overzicht.

Onderaan dit artikel zie je alle projecten op een rij.

Mocht je vragen hebben, mail dan naar mobiliteit@valkenswaard.nl. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief Mobiliteit of een van onze andere edities.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie