Luister
muziek
18 februari 2023 - 15:02
Deel dit artikel:

Pieter Mikkers benoemd in Orde van de Reigerij vanwege inspanningen voor Tonpraotersconours

Dit jaar is Pieter Mikkers in de Orde van de Reigerij benoemd wegens zijn activiteiten voor Stichting Tonpraotersconours waarmee hij het Valkenswaardse carnaval mede op de kaart heeft gezet.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Tijdens de ontvangst van de prinsen op carnavalszaterdag in het gemeentehuis, zet de gemeente Valkenswaard ieder jaar iemand in het zonnetje. Hij of zij wordt bij die gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg. Het gaat om mensen die bijzondere verdiensten hebben voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard. De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en worden daarvoor uitgenodigd.

Brabants Kampioenschap Tonpraoten

Het Brabants Kampioenschap Tonpraoten is een evenement dat zijn oorsprong vindt in het carnavalsleven en is in het carnavalsvierende zuiden van het land een gerespecteerd en zeer populair kampioenschap. Van heinde en ver komen tonpraters om deel te nemen aan de voorrondes en strijden de overgebleven finalisten om de felbegeerde titel van Brabants Kampioen Tonpraoten. De kwaliteit van de deelnemers is alom geprezen en de belangstelling voor de finale die in Valkenswaard plaatsvindt, is erg groot.

Voorzitter

Pieter Mikkers is in 1992 toegetreden tot de Stichting BKT als lid. In 2006 trad de heer Mikkers toe tot het bestuur BKT en werd voorzitter. De coördinatie van alle werkzaamheden worden door de voorzitter (in nauwe samenwerking met de secretaris) geregeld. De heer Mikkers verzorgt sinds 2009 ook de presentatie van alle avonden.

Joost van Rens en Cees Luijbregts

In voorgaande jaren is de onderscheiding al uitgereikt aan in totaal 36 personen. In 2020 werden Joost van Rens en Cees Luijbregts benoemd. In 2021 en 2022 vond er geen benoeming plaats vanwege het niet doorgaan van de ontvangst op het gemeentehuis wegens het coronavirus.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie