Luister
muziek
21 november 2023 - 05:47
Deel dit artikel:

Jeugdlintje voor SV Valkenswaard-vrijwilliger Bjorn de Proost

Bjorn de Proost heeft een jeugdlintje ontvangen van de gemeente Valkenswaard. Deze is maandagavond uitgereikt door burgemeester Anton Ederveen en kinderburgemeester Billy de Wit.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Bjorn is al vele jaren een toegewijde vrijwilliger bij SV Valkenswaard. Aanvankelijk trad hij enkel op als scheidsrechter, maar het afgelopen jaar heeft hij tevens de rol van coördinator van de jeugdscheidsrechters op zich genomen. Wekelijks stelt hij een gedetailleerde planning op voor de inzet van scheidsrechters bij de jeugdwedstrijden in Valkenswaard. Hierdoor kunnen honderden jeugdleden van zowel de thuisvereniging als de tegenpartij wekelijks genieten van een partijtje voetbal. Ook geeft Bjorn de jeugdleden de gelegenheid om zelf wedstrijden te fluiten, waarbij hij deze jonge scheidsrechters begeleidt en coacht.

Het jeugdlintje is uitgereikt op maandag 20 november om 19.00 uur door burgemeester Ederveen en kinderburgemeester Billy de Wit, bij SV Valkenswaard.

Het jeugdlintje van Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard kent verschillende onderscheidingen en penningen. Een belangrijk criterium voor het verkrijgen van een koninklijke of gemeentelijke onderscheiding is het verrichten van een lange periode van vrijwilligerswerk waardoor jongeren en kinderen niet in aanmerking komen voor een onderscheiding.

Eerste jeugdlintje

Maar steeds meer jongeren zetten zich ook actief in voor de samenleving en daar hoort zeker de waardering bij die ze verdienen. Daarom heeft de gemeente Valkenswaard, speciaal voor jongeren het jeugdlintje in het leven geroepen. Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren tot 25 jaar die zich meer dan bovengemiddeld inzetten of hebben ingezet hebben voor de gemeenschap zonder enige tegenprestatie te verwachten. Dit initiatief van de gemeente Valkenswaard heeft tot doel de inzet van jongeren voor de samenleving te belonen en te stimuleren. In 2022 is het jeugdlintje voor het eerst uitgereikt

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie