Luister
muziek
28 januari 2024 - 15:48
Deel dit artikel:

Petitie voor 'veilige oversteekplaatsen voor kinderen' bij Geenhovensedreef

"Wij, inwoners van Valkenswaard, willen veilige oversteekplaatsen voor onze kinderen om de Geenhovensedreef overdag en 's avonds over te steken", staat in een online petitie. Inmiddels is die meer dan 1.400 keer ondertekend.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De afgelopen tijd kwam de Geenhovensedreef in Valkenswaard meermaals in het nieuws. Bijvoorbeeld toen er een 13-jarige meisje werd aangereden. De dader reed door, maar later is er een verdachte aangehouden. Ook de sportverenigingen van sportpark Den Dries lieten van zich horen over 'gevaarlijke oversteekpunten'.

Nu zijn er dus initiatiefnemers van een online petitie. Zij pleiten voor veilige oversteekplaatsen voor kinderen op de Geenhovensedreef. "Zodat ze veilig van en naar sport en school te kunnen gaan", staat er verder bij de petitie. "Dit betreft de overgang ter hoogte van de Haagstraat, Koningsvaren en Pastoor Heerkensdreef.

Werkzaamheden

Onlangs is de Geenhovensedreef lange tijd gesloten geweest. Ondanks de openstelling zullen er na de winter nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden. Deze bestaan onder andere uit het nabehandelen van betonnen verkeersgeleiders en het plaatsen van de definitieve lichtmasten op de kruisingen met de Pastoor Heerkensdreef en Kempischebaan. "De nieuwe weg maakt het mogelijk om nu met meer dan 70 kilometer per uur te rijden en de drempels remmen niet af", zeggen de initiatiefnemers van de petitie.

Ingrijpen

De enige oplossing is volgens de initiatiefnemers: "Het verkeer serieus afremmen door middels van flinke drempels of voetganger- en fietserstoplichten te plaatsen, zoals bij de Europalaan, Bosstraat, De Smelen en WereDi. Hoeveel ernstige ongelukken moeten er gebeuren voordat de gemeente Valkenswaard ingrijpt?"

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie