Luister
muziek
11 februari 2024 - 08:31
Deel dit artikel:

Petitie voor veiligheid van Geenhovensedreef overhandigd aan wethouder

Vlak voor de raadsvergadering van donderdagavond 8 februari heeft wethouder Bram Bots (Verkeer) een petitie in ontvangst genomen van 2.000 handtekeningen, om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van de Geenhovensedreef in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

De raad diende een motie in – met algemene stemmen aanvaard - om de verkeersveiligheid te verbeteren en zorgvuldig in gesprek te gaan met verenigingen, scholen en inwoners. De motie gaat ook in op: een evaluatie van de verkeerssituatie, het participatieproces en het eventueel extra beschikbaar stellen van geld.

Wethouder Bram Bots: “Het feit dat zoveel mensen deze petitie hebben ondertekend, betekent dat dit inwoners enorm aan het hart gaat. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema dat veel emoties losmaakt. Ik neem deze petitie dan ook in alle openheid en met betrokkenheid in ontvangst. We zijn achter de schermen reeds bezig met deze kwestie vanwege een recent tragisch ongeval waar we erg van zijn geschrokken. We zijn en blijven zorgvuldig in gesprek met verenigingen, de school en omwonenden om te luisteren naar de zorgen die er zijn en te horen wat de ervaringen zijn, nu de weg is aangepast. Dat wordt de komende periode voortgezet. De praktijk van alle dag in het verkeer is weerbarstig. Enerzijds doen wij als gemeente wat mogelijk is om de veiligheid van inwoners zoveel mogelijk te borgen in de inrichting van onze wegen. Anderzijds zijn er externe factoren in het verkeer waar we minder of geen invloed op hebben, zoals bijvoorbeeld het gedrag van weggebruikers. Ik, als wethouder, bekijk samen met belanghebbenden en partners hoe we deze verkeersveiligheid het beste kunnen verbeteren.”

Belangrijke weg

De voorbereidingen van de aanpassingen aan de Geenhovensedreef zijn tot stand gekomen door overleg met belanghebbenden. Dit heeft geleid tot extra maatregelen, zoals de verbrede opstelstroken, extra verlichting en een wegversmalling. De Geenhovensedreef is een belangrijke 50-kilometer-per-uur-weg voor doorgaand verkeer.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie