Luister
muziek
8 maart 2024 - 21:22
Deel dit artikel:

Energiefixers op pad in Valkenswaard: 'Kleine problemen fixen ze ter plekke'

Heb je ze al gezien? Sinds 12 februari zijn de energiefixers van de Energiebespaardienst actief in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. Ze helpen mensen met slecht geïsoleerde woning om energie te besparen. Kleine problemen fixen ze ter plekke. En helemaal gratis.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Denk aan het plaatsen van tochtstrips of een brievenbusborstel, het plakken van folie achter de radiatoren. Zo kun je makkelijk en gratis energie besparen in je huis.

De energiefixers werken in opdracht van de gemeente Valkenswaard. Ze zijn te herkennen aan het logo van Energiebespaardienst op hun jas en busje. Daarnaast hebben alle energiefixers ook legitimatie bij zich waarmee ze kunnen bevestigen dat ze energiefixer van de Energiebespaardienst zijn.

Wethouder Duurzaamheid Rens Pijnenburg: “Met de inzet van de energiefixers zetten we weer een stapje vooruit. De energierekening brengen we samen omlaag. En dat betaalt zich op veel manieren terug, bijvoorbeeld in het behoud van onze natuurgebieden. Iets om zuinig op te zijn! Zo kunnen we blijven genieten van alles wat onze groene en bruisende gemeente zo mooi maakt.“

Komt de energiefixer ook bij mij langs? Maak een afspraak!

De energiefixer is er voor mensen met een slecht geïsoleerde eigen woning of particuliere huurwoning. Dit zijn woningen met energielabel E, F of G. Heeft jouw woning zo’n label, dan heb je inmiddels een uitnodiging via de post ontvangen. Maak snel een afspraak dan komt de energiefixer je helpen! Binnenkort volgen er ook uitnodigingen voor huishoudens met een woning geen bekend energielabel hebben, maar wel bepaalde kenmerken hebben (zoals bouwjaar). Die huishoudens ontvangen ook een brief.

Huur jij in Valkenswaard een woning bij Woningbelang of Woonbedrijf? Dan is de kans groot dat jouw woning een hoger energielabel heeft dan E, F of G. Twijfel je of wil je advies over wat je nog meer kunt doen? Neem dan contact op met je woningcorporatie. Of kijk voor meer informatie op Valkenswaard.nl/energie bij ‘Hulp in de buurt: Bespaartips voor huurders'.

Hulp nodig met energie besparen?

De gemeente Valkenswaard vindt het belangrijk om inwoners te helpen met het besparen van energie. Heb je een vraag over energie besparen maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens op Valkenswaard.nl/energie. Op die pagina vind je informatie, lopende acties én advies bij jou in de buurt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie