Luister
muziek
29 maart 2024 - 22:33
Deel dit artikel:

Cultuurpenning voor Marcel Driessen na inzet als docent bij Were Di

Marcel Driessen heeft vrijdagavond de gemeentelijke cultuurpenning ontvangen. Driessen nam vrijdag afscheid als docent van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Wethouder Mieke Theus mocht de gemeentelijke cultuurpenning uitreiken aan Marcel Driessen. Als docent nam Driessen de leerlingen mee op cultureel avontuur en daarom werd niet enkel in de klas onderwijs gegeven. Zo werden er uitstapjes gemaakt naar het concertgebouw en Rijksmuseum, heeft hij het befaamde Were Di-songfestival mee opgericht en zette hij zich in voor het schoolorkest.

Ook buiten school verleende hij zijn medewerking aan tal van koren en muziekuitvoeringen. Zo is hij onder andere dirigent van het Valkenswaards Kamerkoor, waarmee hij vele werken heeft uitgevoerd. Verder heeft hij zich ingezet voor de carnavalsmissen in de Nicolaaskerk, was actief bij de meezingconcerten, bij de Stichting Theatertalent Ontwikkeling Valkenswaard en voor de Cultuurraad Valkenswaard.

De uitreiking vond plaats op vrijdag 29 maart tijdens een afscheidsconcert, georganiseerd voor Marcel Driessen in Theater De Hofnar in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie