Luister
muziek
08 Oktober 2024 11:12
Deel dit artikel:

Megaorder voor VDL: Arriva bestelt 157 nieuwe elektrische bussen

Arriva heeft 157 nieuwe elektrische bussen besteld bij VDL Bus & Coach in Valkenswaard. Deze bussen zijn bestemd voor de nieuwe concessie West-Brabant, die start per 6 juli 2025.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Deze voertuigen worden ingezet voor het openbaar vervoer in West-Brabant. Eerder heeft Arriva, samen met provincie Noord-Brabant, voor Oost-Brabant al 64 nieuwe generatie Citea’s in verschillende uitvoeringen besteld. Deze voertuigen worden binnenkort in operatie gesteld voor openbaar vervoer in Tilburg en voor inzet op HOV-lijnen tussen Uden-Veghel-Eindhoven en Uden-Veghel-Den Bosch.

Nieuw is dat deze bussen, naast exterieur, ook interieur volledig uitgerust zijn in de Bravo-huisstijl. De huisstijlkleuren rood, paars en blauw komen terug in de stoelbekleding, stangen en vloeren van de bus. Ook het kenmerkende Bravo-hartje is terug te vinden in het design in de bus. De productformules Bravo en Bravodirect kennen in de bus beide haar eigen kenmerken en eigen kleurstelling.

Veiligheid

Naast deze rijkelijke specificaties gericht op comfort en huisstijl, is veiligheid een centraal thema in de verdere uitvoering. Zo krijgen alle bussen een elektrische rolstoeloprijplaat, Isofix en een AED. De voertuigen beschikken over de diverse veiligheidssystemen en chauffeur-ondersteuningssystemen volgens de laatste GSR-richtlijn, zoals de volgende ADAS opties: Cruise control inclusief snelheidsbegrenzer, bandenspanningscontrolesysteem (TPMS), cameraspiegels inclusief dodehoekcamera, licht- en regensensor, dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Information System), verkeersbord- en snelheidsherkenning (Intelligent Speed Assistance), Moving Off Information System, Driver Drowsiness Detection, Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) en een achteruitrijcamera.

Grote vervolgstap in vergroening OV Noord-Brabant

Met deze uitbreiding zegt VDL Bus & Coach opnieuw een belangrijke stap te zetten in hun ‘zero emissieambities’, legt Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva Zuid uit. “Ruim 90 procent van het openbaar vervoer in West-Brabant, wat door Arriva verzorgd wordt, is straks met een elektrische bus. Een aantal waar we trots op zijn en wat past bij ons doel om in Brabant al in 2027 volledig CO2-neutraal te werken.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie