Luister
Live
21 januari 2022 - 12:49
Deel dit artikel:

Noodvoorziening aangelegd bij werkzaamheden aan Valkenswaardseweg

Eerder deze week hebben we je bericht over de werkzaamheden aan de Valkenswaardseweg in Leende. Om met name de busdiensten op tijd te kunnen laten rijden, is in dat bericht aangegeven dat hier de route Boschhoven-Nachtegaallaan voor aangewezen wordt. Na een proefrit heeft de busdienst laten weten dat zij twijfelt aan de haalbaarheid, omdat dit voor hen toch tot te veel problemen kan leiden ten aanzien van bijvoorbeeld de dienstregeling. Om dit te voorkomen is er besloten om alsnog een noodvoorziening aan te leggen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Google Streetview

Er wordt voor de busdienst een tijdelijke weg aangelegd die het Biesven verbindt met de Nachtegaallaan. Deze tijdelijke weg krijgt een zogenaamde bussluis, waardoor personenauto’s de weg niet kunnen gebruiken. Alleen bussen (en hulpdiensten) kunnen hier gebruik van maken.

Boschhoven-Nachtegaallaan

De route Boschhoven-Nachtegaallaan kan hierdoor open blijven voor lokaal verkeer. Vrachtverkeer wordt omgeleid. Dit houdt wel in dat het op deze route drukker zal worden dan normaal en de gemeente Heeze-Leende vraagt dan ook nadrukkelijk om je medewerking:

- Maak zoveel mogelijk gebruik van de omleidingsroutes die zijn aangegeven (via Heeze A67 en via Maarheeze A2);
- Houd u aan de maximale snelheid. Op Boschhoven en de Nachtegaallaan geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur;
- Houd rekening met de bewoners van Boschhoven en de Nachtegaallaan en met andere weggebruikers. Neem de tijd om iemand voorrang te verlenen bij obstakels en haal niet onnodig in.

Zo probeert de gemeente de hinder van de werkzaamheden voor iedereen zo klein mogelijk te houden.

Vragen

"Wij bieden onze excuses aan voor onrust of onduidelijkheid die door de berichtgeving is ontstaan", zegt gemeente Heeze-Leende. "Werk aan de weg en omleidingen zijn soms noodzakelijk en kunnen dan zorgen voor enige overlast voor inwoners. De gemeente is zich hiervan bewust. We stellen alles in het werk om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden." Bij vragen kijk eerst op de website heeze-leende.nl. Je kunt ook bellen naar telefoonnummer 040-2241400.

Wanneer je gebruik wilt maken van de lijndienst, kun je terecht bij de halte aan de Dorpstraat. De halte Valkenswaardseweg komt tijdelijk te vervallen. Meer informatie over de lijndiensten en de haltes tijdens de werkzaamheden vind je op bravo.info.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug