Luister
Live
30 juni 2022 - 20:34
Deel dit artikel:

Boeren en college in gesprek in gemeentehuis Valkenswaard: 'Gebruik je boerenverstand'

Tientallen boeren zijn donderdagavond het gemeentehuis in Valkenswaard binnengegaan. Ze zijn daar een tijdje in gesprek geweest met het splinternieuwe college van burgemeester en wethouders, die enkele minuten daarvoor zijn geïnstalleerd. "Gebruik jullie boerenverstand", sprak de woordvoerder van de agrariërs.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rob Aarts

Met een colonne tractoren kwamen de boeren aan bij het gemeentehuis. Tientallen boeren gingen vervolgens het gemeentehuis binnen, waar op dat moment een vergadering plaatsvond. Onder meer het nieuwe college is beëdigd. De splinternieuwe wethouders Mieke Theus, Rens Pijnenburg, Theo Geldens en Bram Bots mochten direct aan het werk en gingen samen met burgemeester Anton Ederveen in gesprek met de boeren. Die stonden in de lobby netjes te wachten.

Boosheid kenbaar maken

Er klonk veel respect over en weer. "Namens de boeren van Valkenswaard willen we jullie van harte feliciteren met jullie benoeming", zo begonnen de agrariërs hun verhaal. "Ook hier in Valkenswaard leeft de boosheid onder de boeren. Dat wilden we graag bij jullie kenbaar maken. We hopen dat jullie in de komende vier jaar de boeren zullen koesteren. Gebruik jullie boerenverstand, zou ik willen zeggen." Daarna overhandigden de boeren het nieuwe college enkele cadeautjes.

Bewust van de actualiteit

Anton Ederveen sprak eveneens respectvol: "Goed om het onder de aandacht te brengen. We zijn ons zeer bewust van de actualiteit, zoals dat jullie en jullie gezinnen raken. Belangrijk om elkaar te blijven opzoeken en de gesprekken aan te blijven gaan. We erkennen en onderschrijven het belang van onze ondernemers en agrariërs. Ik wens jullie alle goeds."

Na de woorden over en weer werd de vergadering voortgezet door de gemeenteraad en het college. De boeren vertrokken met hun tractoren naar de Markt, waar ze nog een tijdje hebben gestaan.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug