Luister
muziek
23 oktober 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Veertigste keer Sinterklaas in Valkenswaard wordt groots gevierd

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Op deze dag komt de goedheiligman met zijn Pieten ook langs op het Marktplein in Valkenswaard. Ditmaal voor de veertigste keer.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Moor Media
Advertentie

Dit jaar wordt deze intocht nóg grootser gevierd dan normaal, want ze vieren het veertigjarige jubileum van de Valkenswaardse editie. Sinterklaas zal met een optocht rond 14.00 uur aankomen op het Marktplein in Valkenswaard en daar tot ongeveer 17.00 uur blijven. Op het Marktplein staan verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals een draaimolen, stormbaan en schminktent.

Route

Rond 13.30 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten vanuit Rollerhal De Dennenberg op zijn koets vertrekken. Vanuit De Dennenberg zal het gevolg – begeleid door een lokale pietenband – lopen via het IVN, de Valkenierstraat en de Hoogstraat. De Sint komt dan rond 14.00 uur aan op het eindpunt: het Marktplein.

Pieten op het Marktplein

Voorafgaand aan de aankomst van Sinterklaas zal een presentator het aanwezige publiek entertainen, gevolgd door een sketch ter ere van de veertigste editie. Bij aankomst zal een speciaal optreden worden verzorgd door een dansgroep van het CMD. De dans die zal worden uitgevoerd, kunnen de kinderen thuis ook oefenen: houd de website in de gaten voor de uitleg. Na de ontvangst op het podium zullen de Pieten zich verspreiden over het Marktplein en bij de verschillende activiteiten staan. Tussen 16.00 en 17.00 uur houdt Sinterklaas een 'meet & greet' voor de kinderen van Valkenswaard. Om 17.00 uur zal de Sint met zijn Pieten doorreizen naar het volgende avontuur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie