Luister
Live
3 juli 2022 - 21:29
Deel dit artikel:

Rijkswaterstaat: 'Hou maandag rekening met vertraging door boerenprotesten'

De omvang van mogelijke protestacties en de hinder als gevolg hiervan op de snelwegen is nog onduidelijk. Desondanks adviseert Rijkswaterstaat automobilisten de gehele dag rekening houden met extra reistijd en eventuele vertraging.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Weggebruikers worden daarom dringend geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan; check de verkeersinformatie voordat je vertrekt. Als er veel vertraging op de route is, vertrek dan later of werk thuis.

Ook doet men er verstandig aan iets te eten en drinken mee te nemen voor als men onverhoopt lang in de file komt te staan. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Veiligheid en doorstroming

De doorstroming en veiligheid van automobilisten is voor Rijkswaterstaat de hoogste prioriteit. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Er worden extra weginspecteurs en wegverkeersleiders ingezet. Zo hebben we zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrales goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen. Denk aan het aanpassen van de snelheid of het verkeer omleiden om zoveel mogelijk te voorkomen dat weggebruikers de file in rijden en geen kant op kunnen. Ook werkt Rijkswaterstaat nauw samen met de politie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug