Luister
muziek
17 November 2023 15:41
Deel dit artikel:

Verkeersmaatregelen vanwege werkzaamheden Dommelseweg en Norbertusdreef

Op dit moment werkt Enexis bij de brug over de Dommel aan de Bergstraat en Dommelseweg ter hoogte van Dommelsche Watermolen. Enexis werkt aan kabels en leidingen die onder de Dommel doorlopen. Deze werkzaamheden duren tot 22 december. Hou rekening met verkeersmaatregelen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De Dommelseweg blijft open voor autoverkeer. Er staan verkeerslichten in de buurt van de brug om het verkeer ter plaatse van de werkzaamheden te begeleiden. In deze periode kunnen fietsers alleen het fietspad aan de zuidzijde gebruiken (zijde van de Watermolen). Dit is dus tijdelijk in gebruik voor tweerichtingsverkeer. Fietsers vanuit Valkenswaard moeten oversteken ter hoogte van de Minister Aalbersestraat.

Laatste fase Norbertusdreef bij kruising met Tienendreef

Maandag 20 november start aannemer Heijmans met het laatste gedeelde van de Norbertusdreef bij de kruising met de Tienendreef in Dommelen. Om de werkzaamheden veilig en spoedig uit te voeren is het nodig om de hele kruising maximaal twee weken af te sluiten voor autoverkeer. Deze afsluiting duurt dus tot en met vrijdag 1 december. Als het werk eerder gereed is, gaat de kruising natuurlijk eerder weer open.

Doorgaand verkeer via de Tienendreef richting de Brouwerijdreef en andersom is tijdelijk niet mogelijk. Het winkelcentrum en sport-en ontmoetingscentrum De Belleman blijven voor auto’s bereikbaar vanuit de Brouwerijdreef en de Damianusdreef en voor verkeer vanuit Valkenswaard via de Tienendreef en het Ambrosiusdal. Doorgaand fietsverkeer over Tienendreef en Brouwerijdreef blijft wel mogelijk.

Tijdelijke wijziging buslijn 317

Door de afsluiting van de kruising Norbertusdreef - Tienendreef zijn de haltes aan de Tienendreef en Damianusdreef tijdelijk buiten gebruik tussen 20 november en 1 december. Mochten de werkzaamheden eerder gereed zijn gaan de haltes eerder open. Buslijn 317 rijdt dus vanaf de Markt via halte Florapark en Dommelseweg naar de Dijkstraat en keert om bij rotonde Nieuwe Waalreseweg. Busreizigers vanuit en naar Dommelen-Noord kunnen tijdelijk alleen gebruik maken van buslijn 318 en de haltes bij het Brouwerijplein en in de Bergstraat bij het Martinusplein, of in Valkenswaard instappen op buslijn 317 (of 318).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie