Luister
muziek
28 November 2023 20:43
Deel dit artikel:

Werk aan riolering naast Europalaan in Valkenswaard

Vanaf woensdag 29 november tot en met vrijdag 15 december vinden werkzaamheden plaats aan de riolering naast de Europalaan in Valkenswaard. Het gaat om het gedeelte tussen de Bosstraat en de Leenderweg en betreft het hoofdriool in de Parallelweg-Noord en Brakenstraat.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De aannemer gaat de riolering ‘relinen’, dat wil zeggen dat hij een kunststof ‘kous’ aanbrengt aan de binnenzijde van het riool. Zo wordt de levensduur met vijftig jaar verlengd. Voor relinen hoeft de straat niet opengebroken te worden, dus de overlast voor omwonenden is van korte duur.

Aanleiding voor het relinen zijn de boomwortels die de gemeente uit dit riool heeft gehaald en die zonder maatregelen steeds weer terugkomen. Wortelgroei veroorzaakt schade aan het riool en belemmert de afstroming van rioolwater. Ook zijn er enkele andere schades die met het relinen worden gerepareerd. Om nieuwe wortelgroei te voorkomen wordt een kunststof ‘voering’ in het riool geplaatst.

Planning en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden zullen bij de meest gunstige (weers)omstandigheden duren tot en 15 december. Deze planning is wel afhankelijk van het weer. Bij overvloedige regen kan het relinen niet doorgaan en loopt het werk uit.

De aannemer voert het werk in fasen uit, waardoor per fase maar een klein deel van de straat hoeft te worden afgesloten. De rijbaan van de Europalaan hoeft helemaal niet afgesloten te worden. De aannemer voert de werkzaamheden uit vanaf de Parallelweg-Noord. Fietsverkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Informatie

Direct omwonenden/bedrijven ontvangen per fase een brief van de aannemer met informatie over het werk en de planning. Met vragen kun je terecht bij Herman Hendrikse. Hij is bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente: 040-2083444. Of per email: herman.hendrikse@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie