Luister
muziek
19 augustus 2023 - 15:36
Deel dit artikel:

Tips druppelen binnen sinds start van burgerinitiatief over cold case Wies Hensen

Donderdag 17 augustus was een enerverende dag. Na maanden voorbereiding kon de website wieshensen.nl de lucht in. Binnen een uur waren er op één moment 45 bezoekers op de website. 20 minuten nadat de website live ging, kwam al de eerste tip binnen. De teller stond uiteindelijk op 12 tips.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Joop Donkers en Sander Meyer gaan eigenhandig speuren naar de moordenaars van Wies Hensen. Of dat succesvol gaat zijn, is nog de vraag, maar het duo is hoopvol en denkt dat de zaak echt opgelost kan worden. "Er móeten mensen zijn die herinneringen hebben aan het destijds al oudere en lawaaierige bestelbusje", zeggen ze onder meer.

In hun tweede blog op wieshensen.nl kan het volgens hen niet alleen rozengeur en maneschijn zijn. Zo schrijven ze: "Op de Facebookpagina van Cranendonck24 maakte ene Peter het wel heel erg bont. Hij zei: "Wies had niet zo’n grote mond moeten hebben en zo ruig moeten zijn, dan had ze nu nog geleefd." Daarnaast zegt hij nog wat onaardige dingen. Hoe bot kun je zijn en hoe weinig empathie heb je voor de familie van Wies die deze ‘intelligente’ inbreng natuurlijk ook onder ogen krijgt. Gelukkig gaan meteen enkele vrouwen in tegen deze ongekend boude uitspraken. En dat stemt dan ook meteen een stuk vrolijker", aldus Joop en Sander op hun nieuwe website.

Ondertussen hopen Joop en Sander dat mensen uit Cranendonck en Valkenswaard meehelpen om deze zaak op te lossen. "Graaf nog eens in je geheugen én in je foto-albums. Kijk of daar herinneringen in vastliggen." Die kunnen gaan over:

  1. Het in 1989 al wat oudere en lawaaierige bestelbusje met aan de rechterkant een rolluik en aan de linkerkant waarschijnlijk een schuifdeur. Wat kan het merk of type zijn geweest? In welk bedrijf of in welke branche werd zo'n busje gebruikt? Wie reed destijds in zo'n busje?
  2. De twee jonge mannen met wie Wies op de Budelse kermis werd gezien. Eén met opvallend blonde krullen tot op de schouders. De ander met 'borstelig' haar. Twee jonge mannen, niet per se de dader, maar beiden hebben zich nog nooit met hun verhaal bij de politie gemeld.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie