Luister
muziek
4 september 2022 - 15:40
Deel dit artikel:

Update over cold case Wies Hensen: inmiddels meer dan 200 tips binnengekomen

Het is al een tijdje stil rondom de cold case van Wies Hensen. De politie laat na navraag van Valkenswaard24 weten dat er meer dan 200 tips binnengekomen zijn. Hier een update over de zaak.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween Wies Hensen uit Budel van de kermis in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot in Dommelen. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader of zijn de daders nooit gevonden. Dit was voor de politie reden genoeg voor een grote publiciteitscampagne vorig jaar, waarin ze een uniek middel voor het eerst hebben ingezet en nieuwe informatie te delen; de VR-bril.

Alle middelen ingezet

De campagne werd afgetrapt met een uitzending van Opsporing Verzocht en de lancering van het eerste deel van een vierdelige podcast over de zaak. Vier dagen lang stonden we met het Mobiel Media Lab van de politie bij de kermis in Budel waar Wies 32 jaar geleden verdween.

Laatste nieuws

Toch is het daarna behoorlijk stil geworden rondom de cold case van Wies Hensen. Eind december 2021 kwam het laatste nieuws vanuit de politie. "Ontzettend veel mensen dachten met ons mee en namen de moeite om te tippen. Dat leverde het enorme aantal van zo’n 180 tips op", zei de politie toen. Er werden veertig tipgevers gehoord.

Daarom deed Valkenswaard24 navraag bij de politie over de status van de zaak. Een woordvoerder laat ons weten: "Het cold case-onderzoek rondom de dood van Wies Hensen is nog steeds actueel. Getuigen die zich aandienen worden gehoord en het forensisch onderzoek loopt." Daarbij laat de politie weten dat vele personen al als getuige gehoord zijn en forensische onderzoeken zijn ingesteld. "Er wordt nog steeds onderzoek verricht naar aanleiding van de informatie die voortgekomen is uit deze verhoren."

Nog eens tientallen tips

Sinds afgelopen december zijn er nog tientallen tips bijgekomen, vertelt de politie. Inmiddels staat de teller op ruim 200. Woordvoerder politie: "Er zijn ondertussen tientallen personen en tipgevers gehoord. In sommige gevallen worden naar aanleiding van één tip meerdere personen gehoord. Anderzijds kan het ook zijn dat een persoon gehoord wordt zonder dat daar een concrete tip aan ten grondslag ligt."

Al het nieuws rondom de cold case van Wies Hensen hebben we gebundeld op een DEZE PAGINA.

Niet nogmaals aan het licht brengen

Vorig jaar werd de cold case groots belicht en nieuw leven in geblazen. Het leverde héél veel (landelijke) aandacht op. "We gaan het onderzoek niet zoals vorig jaar nogmaals aan het licht brengen. Vorig jaar is er uitgebreid aandacht voor geweest en we zijn nog bezig met het verdere onderzoek", zegt de politie nu."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie