muziek
08 Oktober 2024 08:12
Deel dit artikel:

BES/De Valk heeft geen kind aan Tilburgse studenten

BES/De Valk blijft ook na de tweede thuiswedstrijd foutloos op 't Valkennest na de eenvoudige overwinning op TSVV Merlijn. Ondanks dat het spel niet altijd even sprankelend was, kwam BES/De Valk geen moment in de problemen tegen de Tilburgse studenten.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat BES/De Valk deze wedstrijd de bovenliggende partij was. En dat werd al in de tiende minuut bekrachtigd met de openingstreffer, Badr Bazzi wist aan de rand van het strafschopgebied uit te halen en de bal viel in de korte hoek binnen 1-0. Daarna was het lang wachten tot de bevrijdende tweede treffer viel, Max Leidelmeijer trok tien minuten voor de rust vanaf de rechterkant naar binnen en schoot in de korte hoek raak 2-0. Slechts eenmaal was er een schot op doel te noteren voor TSVV Merlijn, dat verder geen enkel moment voor gevaar kon zorgen voor het doel van de thuisploeg.

In de tweede helft waren er snel kleine mogelijkheden voor Badr Bazzi en Max Leidelmeijer, maar daarna leek BES/De Valk in slaap te sukkelen in het vervolg van de wedstrijd. Na een uur spelen raakte aanvoerder Milan Verhoeven uit een vrije trap de paal en dat maakte BES/De Valk weer gelijk wakker. Badr Bazzi wist na een snelle uitbraak de Tilburgse doelman te omspelen en de bal in het verlaten doel binnen te schuiven voor de beslissing 3-0.

Aan het eind van de wedstrijd was het Max Leidelmeijer die nog tweemaal het net wist te vinden. Eerst met een bekeken afstandsschot voor de 4-0, in de blessuretijd liep Max Leidelmeijer ongehinderd richting het vijandelijke doel en schoot beheerst de 5-0 tegen de touwen wat gelijk ook de eindstand betekende.

Door deze ruime overwinning stijgt BES/De Valk naar een gedeelde tweede plaats in de zaterdag 4de Klasse E. Volgende week zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen GVV'63 op het programma. Om 15.00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Maartenshof in Gameren.