Luister
muziek
09 Oktober 2024 10:03
Deel dit artikel:

‘Geen verruiming maar verschuiving van bestemmingsplan Eurocircuit in Valkenswaard’

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het aangepaste bestemmingsplan voor het Eurocircuit aan te bieden aan de gemeenteraad. “De uitgangspunten zijn niet veranderd in deze nieuwe versie”, licht wethouder Rens Pijnenburg toe.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Rens Pijnenburg doelt hierbij op de uitgangspunten van het bestemmingsplan ten opzichte van de versie die op 27 juni 2024 is voorgelegd ter besluitvorming aan de gemeenteraad. “We hebben in de nieuwe versie, na overleg met de gemotoriseerde verenigingen, het accent op onderdelen verschoven. Dit doen we om beter aan te laten sluiten op de wensen van de gemotoriseerde verenigingen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de belangen van omwonenden, de relevante milieu- en natuuraspecten én de juridische houdbaarheid van het bestemmingsplan.”

De wethouder benadrukt daarbij: “Er vindt dus géén verruiming maar een verschuiving plaats van de gebruiksmogelijkheden in het bestemmingsplan. Dit is op zich ook logisch want het wettelijk kader voor onder meer stikstof is niet veranderd. Simpel gezegd: de emmer met beschikbare ontwikkelruimte kan de gemeente niet vergroten, wél anders indelen.”

LEES OOK: Wereldkampioenen Herlings en De Wolf gaan strijd aan in Valkenswaard

“De wens van de omwonenden voor heldere en duidelijke kaders blijft daarbij voor ons een belangrijk uitgangspunt. De openstellingstijden, -dagen en kalendermaanden zijn hetzelfde gebleven zoals afgesproken tijdens de intensieve participatie van de afgelopen jaren. In overleg met de gemotoriseerde verenigingen is een groter belang gegeven aan de mogelijkheden binnen de toegestane wedstrijden en trainingen in het bestemmingsplan. Deze verschuiving betekent dat andere onderdelen in het bestemmingsplan zijn aangescherpt. Dit betekent voor de NRV en MVV een beperking in de kampeermogelijkheden. Op deze manier blijven de gebruiksmogelijkheden in het bestemmingsplan met elkaar in evenwicht.”

Vergadering bijwonen?

Donderdag 10 oktober vindt de oordeelsvormende raad plaats (commissievergadering) waar het bestemmingsplan Eurocircuit besproken wordt. Iedereen die interesse heeft, is welkom om daarbij aanwezig te zijn (gemeentehuis, 19.30 uur). Ook inspreken door inwoners of belanghebbenden is mogelijk. Meld je dan tijdig bij de griffie@valkenswaard.nl. Op donderdag 7 november is de besluitvormende vergadering. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis. De vergadering start om 19.30 uur.

Documenten bestemmingsplan bekijken?

De documenten zijn in te zien via www.valkenswaard.bestuurlijkeinformatie.nl. Ze staan onder het kopje Bestemmingsplan Eurocircuit in de agenda van de commissievergadering op 10 oktober 2024.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie