Luister
muziek
10 Oktober 2024 21:32
Deel dit artikel:

ATB-tocht door regio Valkenswaard en door bossen over voornamelijk onverhard terrein

Op zondag 3 november organiseert TWC Valkenswaard de traditionele ATB-veldtoertocht voor jong en oud, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: circa 30, 40 en 50 kilometer.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

De volledig uitgepijlde toertocht voert vanaf de Statie in Valkenswaard door de prachtige bosrijke omgeving tussen Dommelen, Westerhoven, Riethoven en Steensel over een verrassend uitdagend en licht heuvelachtig parcours. Het grootste gedeelte van de route gaat door de bossen en ruim tachtig procent is onverhard. De route passeert ook de nieuwe uitkijktoren Einderheide langs de N69. Leuk om even af te stappen en de 26 meter hoge trap te beklimmen voor een fenomenaal uitzicht.

Gezellige ambiance

De start en finish zijn bij Café Zaal Biljart Du Commerce op De Statie. Bij de controlepost, halverwege de rit, is er volop gratis eten en drinken om met nieuwe energie naar de finish te gaan. Na afloop kunnen alle deelnemers en supporters bij Du Commerce in een gezellige ambiance nog even lekker nagenieten en napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Experts in mountainbikeroutes

TWC Valkenswaard is sinds augustus 2024 verantwoordelijk voor het onderhoud van de vaste MTB route in Valkenswaard. De bij veel mountainbikers bekende 35 kilometer groene lus. “Wij zijn dus experts als het gaat om mountainbikeroutes” aldus Frans Versteden, voorzitter van TWC Valkenswaard. “Onze parcoursbouwers kennen elk paadje, elk bultje en elke single-track in de regio. Al weken van tevoren wordt de route zorgvuldig getest en vele malen voorgereden om alle obstakels te verwijderen. Zo zorgen we ervoor dat de tocht op 3 november helemaal op rolletjes loopt. Op zaterdag gaan twee ploegen op pad om zo’n duizend pijlen op te hangen. Zodat de deelnemers in één flow van start tot finish kunnen rijden zonder oponthoud en zonder een afslag te missen. Op deze manier creëren we een unieke route die je normaal niet kunt rijden als je zelf op je mountainbike het bos in gaat. Uiteraard wordt direct na de laatste deelnemer alles netjes opgeruimd zodat het bos weer helemaal schoon wordt achtergelaten.”

Honderden deelnemers

De Skoda Wils Najaarstocht is al sinds jaar en dag een begrip in Valkenswaard en wijde omtrek. De ATB Toertocht staat bekend om de goede sfeer, een mooie en verrassende route en de uitstekende verzorging voor de deelnemers. De 87 leden van TWC Valkenswaard dragen allemaal hun steentje bij om er elke editie weer een schepje bovenop te doen.

Vandaar dat honderden deelnemers jaarlijks vol enthousiasme weer opnieuw aan de start staan van deze toertocht. Dat geldt trouwens ook voor de Nieuwjaarstocht die TWC Valkenswaard jaarlijks op de tweede zondag in januari organiseert. Dan met een compleet nieuwe route uiteraard.

Praktische informatie

De start en finish van de Skoda Wils Najaarstocht zijn bij Café Zaal Du Commerce in Valkenswaard. De starttijd is tussen 08.30 en 10.30 uur. Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Deelname kost 7 euro, tot 16 jaar is het gratis. Leden van fietsbond NTFU of VWB krijgen 1 euro korting.

Scan & Go is aanwezig; voorinschrijving is niet nodig. Inbegrepen is een bewaakte fietsenstalling bij de start en finish en er is een afspuitplaats ingericht voor de fietsen. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van Du Commerce of op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk.

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Het dragen van een valhelm is verplicht. De ambulancediensten zullen op de hoogte gebracht zijn en er is EHBO aanwezig.

Voor meer informatie kun je terecht bij Frans Versteden, via telefoonnummer 06-21332665 of kijk op de website twc-valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie