muziek
13 Oktober 2024 21:37
Deel dit artikel:

VV De Valk pakt leiding, maar houdt niet meer dan punt over tegen GSV'28

VV De Valk heeft aan de uitwedstrijd tegen GSV'28 één punt over weten te houden. Joran Vermeulen wist vlak na de rust VV De Valk nog op voorsprong te brengen, maar de ploeg uit Valkenswaard wist deze voorsprong niet over de streep te trekken en was een gelijkspel een terechte uitslag gezien de krachtsverhoudingen.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Het was Mauro van Houtum die al vroeg in de wedstrijd VV De Valk op voorsprong leek te schieten met een bekeken bal over doelman Geoffrey Jacobs. Scheidsrechter Schelsema uit Cuijk floot echter voor vermeend buitenspel en annuleerde het doelpunt. Halverwege de eerste helft begint VV De Valk steeds meer GSV'28 achteruit te drukken en was het Appie Azmani die in een overvol strafschopgebied bijna raak wist te schieten.

Enkele minuten later raakt verdediger Robbert Born met een verwoestend schot de lat. Ook een indraaiende hoekschop van Joran Vermeulen wordt van de doellijn weggewerkt door GSV'28 verdediger Thom Brinkhof. Na ruim een half uur werd GSV'28 voor het eerst echt dreigend uit een lange bal van doelman Geoffrey Jacobs die voor de voeten viel van Tom Meertens en rakelings voorlangs schoot.

In de tweede helft is het dan wel snel raak voor VV De Valk, een perfect afgemeten voorzet van Dion Vermeulen kon hard ingekopt worden door Joran Vermeulen voor zijn eerste treffer van het seizoen 0-1. Lang kon VV De Valk niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het Julien Rompelberg die een hoekschop van Marco Thoma knap diagonaal binnen weet te koppen voor de snelle gelijkmaker: 1-1.

De thuisploeg beet vanaf dat moment steeds meer van zich af en kwam GSV'28 niet veel later bijna op voorsprong. Een schot van Jarno Leen werd knap uit de hoek getikt door doelman Dennis Verhoeven. Ook GSV'28 wist met middenvelder Per Hendrix de lat te raken en kwam nu VV De Valk heel goed weg. Vlak voor tijd leek Joran Vermeulen op aangeven van invaller Antonio Balta nog bijna de winnende te maken voor VV De Valk, maar zijn inzet miste het doel op enkele centimeters.

Zo hielden GSV'28 en VV De Valk na een boeiende wedstrijd elk een punt over en gezien het wedstrijdbeeld mag dit terecht genoemd worden. Volgende week zondag speelt VV De Valk weer een thuiswedstrijd, dan is Chévremont de tegenstander op sportpark 't Valkennest om 14.30 uur.