muziek
15 Oktober 2024 08:26
Deel dit artikel:

Valkenswaardse handballers boeken zwaarbevochten zege in spannende wedstrijd

De handballers van VHC’13 uit Valkenswaard hebben zondag na een spannende wedstrijd een zwaarbevochten overwinning behaald op HV Manual. Na het verlies van vorige week tegen Bergeijk stond de thuisploeg onder druk om zich te herpakken, maar dat deed het team met overtuiging.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - VHC'13

VHC’13 begon sterk en nam in de openingsfase snel een voorsprong van vier doelpunten. Met snelle aanvallen en scherp schotwerk leek de wedstrijd al vroeg in hun voordeel te kantelen. Maar HV Manual liet zich niet zomaar opzij zetten. De bezoekers kwamen terug door slim gebruik te maken van fouten aan VHC’13 en wisten dichterbij te komen. Tegen het einde van de eerste helft hadden ze de achterstand weggewerkt, waardoor de teams met een gelijke stand van 14-14 de kleedkamer opzochten.

Na de rust kwam VHC’13 weer fel uit de startblokken. Dankzij een stevige verdediging en efficiënte aanvallen liep de thuisploeg al snel uit naar een voorsprong van vijf doelpunten. Toch gaf HV Manual niet op en bracht het verschil terug tot één punt, wat de spanning in de zaal deed toenemen.

In de slotfase hield de Valkenswaardse handbalploeg het hoofd koel. Door geduldig te spelen, slaagde de ploeg erin om opnieuw uit te lopen en uiteindelijk de wedstrijd met 30-27 te winnen.

Deze zwaarbevochten maar verdiende overwinning geeft VHC’13 een welkome boost. De ploeg kan nu even genieten van een korte rustperiode voordat het op zondag 27 oktober in een uitwedstrijd de strijd aangaat met HV Gemini Voerendaal.