Luister
muziek
16 november 2020 - 11:40
Deel dit artikel:

Dennis Verhoeven jaagt met PSV op eDivisie-titel: 'Niveau is extreem hoog'

Aanstaande dinsdag gaat voor Dennis Verhoeven zijn tweede seizoen van start in de eDivisie. Na een succesvol debuut als esporter van VVV, gaat de doelman van De Valk 1 nu de rood-witte kleuren verdedigen van PSV. We blikken met Dennis terug en vooruit. Ook komen teamgenoot Ali Riza Aygün en corona ter sprake.

valkenswaard24
  / VV De Valk
  • Beeld - PSV
Advertentie

VV De Valk: Het afgelopen seizoen was je debuut in de eDivisie namens VVV. Hoe kijk je terug op je eerste seizoen?
Dennis Verhoeven: Ik kijk erg positief terug op mijn eerste seizoen in de eDivisie. Ik heb samen met mijn collega Nick Cooiman een goed seizoen gedraaid, waarbij we op de vijfde plek zijn geëindigd in de eerste seizoenshelft. Dit was een resultaat waar we van tevoren eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden. Ook was het gewoon heel erg gaaf om in zo'n studio te spelen, wetende dat er honderden of misschien wel duizenden mensen meekeken.

Hoe ben je in contact gekomen met PSV?
Naarmate het seizoen vorderde en ik het goed bleef doen, werd wel duidelijk dat ik mezelf in de kijker speelde bij verschillende clubs. Ik ben persoonlijk tweede geworden op de PlayStation, wat natuurlijk erg hoog is. Mede hierdoor heeft PSV contact met mij opgenomen. Voor mij was het toen al vrij snel duidelijk waar mijn behoeftes lagen, aangezien ik al vanaf kleins af aan PSV-supporter ben. Vervolgens verliepen alle gesprekken vrij soepel en was het slechts een kwestie van tijd voordat alles officieel werd.​

Zijn er nu je voor PSV gaat spelen dingen veranderd, wordt er meer van je verwacht en voel je dat als druk?
De doelstelling van PSV ligt natuurlijk een stuk hoger in vergelijking met die van VVV. Met PSV is het de doelstelling om kampioen te worden in de eDivisie. Bij VVV was dit totaal niet. Echter ben ik wel van mening dat dit mogelijk is. Mede hierdoor heb ik wel enorm veel zin in het aankomende seizoen. Ik voel dit niet echt als extra druk, omdat ik altijd al een vrij hoge prestatiedrang heb van mezelf. Dit geldt niet alleen bij esports, maar ook bij school en het voetbal op het veld. Ik denk dat dit ook wel een goede eigenschap is, als het maar niet overdreven wordt.​

Namens VVV speelde je op de PlayStation, maar dit seizoen ga je op de Xbox spelen. Is dat een grote verandering?
Het verschil is niet enorm groot voor mij. Er zijn veel spelers die deze switch erg lastig vinden, voor mij is dit gelukkig niet zo. De controller is natuurlijk wel een stuk anders, maar het spelletje blijft gelukkig hetzelfde. Je merkt wel dat je op de Xbox iets betere tegenstanders tegenkomt, maar dat is alleen maar een goede oefening voor de eDivisie.

Je gaat een team vormen met Ali Riza Aygün. Hoe is het om met hem samen te spelen?
Ali Riza heeft zich al jarenlang bewezen als een van de beste spelers van de wereld. Het is daarom dan ook een eer om met hem te mogen spelen. Ook is het fijn om zo'n goede collega naast me te hebben, omdat ik weet dat hij een (door mij opgelopen) achterstand nog kan omdraaien naar een overwinning. Mede door zijn jaren aan ervaring is Ali Riza ook een hele rustige speler die eigenlijk nooit echt zijn hoofd verliest tijdens het FIFA-spelen. Dit zijn ook meteen dingen die ik van hem kan leren.​

Wat is jullie doelstelling voor het nieuwe eDivisie-seizoen en wie zijn jullie grootste concurrenten?
Onze doelstelling is simpel: kampioen worden. Ik denk niet dat het heel makkelijk wordt aangezien het niveau in de eDivisie extreem hoog is. De beste acht clubs plaatsen zich voor de finale die op één dag gespeeld wordt. Ik ben van mening dat al deze acht clubs dan kunnen winnen, aangezien elke club over spelers beschikt die horen bij de besten van de wereld. Het is moeilijk om bijvoorbeeld twee concurrenten op te noemen, omdat ik denk dat heel veel clubs kans maken. Qua namen en prestaties denk ik dat FC Groningen, Heracles, Vitesse, Feyenoord en AZ ook zeker kampioenskandidaat zijn.

Je bent nog ongeslagen in de Weekend League. Kunnen we daaruit opmaken dat je vol zelfvertrouwen de eDivisie ingaat?
Zeker! Het vertrouwen is er en dat is wel nodig om van de goede spelers te kunnen winnen. Toch ben ik van mening dat de Weekend League niet altijd iets zegt over hoe goed je daadwerkelijk bent. Bij Weekend League kom je namelijk niet alleen maar tegen professionals te spelen, maar ook tegen wat mindere spelers. Een gunstigere loting kan er dus voor zorgen dat een mindere speler beter presteert dan een goede speler die een zwaardere loting heeft.​

Gaat de eDivisie er anders uitzien nu we nog midden in de coronapandemie zitten?
Helaas wel. Vorig jaar was het zo dat ik twee dagen in de week in Aalsmeer te vinden was om de wedstrijden daar te spelen in een studio. In die twee dagen werden de wedstrijden opgenomen, waarbij misschien wel honderd mensen aanwezig waren. Dit kan helaas niet meer. Dit jaar zal daardoor alles vanuit huis en dus online worden gespeeld. Dit zorgt er wel voor dat de beleving misschien wat minder aanwezig is dan in een studio waarbij iedereen aanwezig is.​ Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in en hoop op een mooi seizoen.

Het nieuwe eDivisie-seizoen start op 17 november en is elke dinsdag en woensdag vanaf 18.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van de eDivisie. Wil je de verrichtingen van Dennis Verhoeven in de Weekend League ook volgen, ga dan naar het platform Twitch.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie