Luister
Live
26 mei 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

Handbalclub VHC'13 haalt voorrondes NK Stoepranden naar Valkenswaard

Een uniek sportevenement staat dit jaar op het programma in Valkenswaard. De voorrondes van het Nederlandse Kampioenschap (NK) Stoepranden worden hier afgewerkt. Kinderen strijden om een plekje in het daadwerkelijke NK, maar ook ouderen mogen meedoen.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Gerard Til

Daarmee komt een stukje nostalgie terug naar onze gemeente. Tegenstanders staan tegenover elkaar, met vier meter afstand. Zij proberen de bal dusdanig op de stoeprand te gooien, zodat ze die vervolgens weer kunnen vangen. Dan scoor je twee punten. Komt de bal rollend terug van de stoeprand, dan krijg je één punt. Dat zijn de spelregels van het spelletje stoepranden in een notendop.

In Valkenswaard worden een van de voorrondes van het NK afgewerkt. Kinderen van 6 tot 14 jaar strijden om een plekje. Personen die ouder zijn, kunnen meedoen om het Open Valkenswaards Kampioenschap. Het vindt plaats op 31 juli van dit jaar. “Die dag staat helemaal in het teken van NK Stoepranden”, zegt Twan Verhoeven van handbalclub VHC’13. Degene die de voorrondes doorkomen, kwalificeren zich voor het NK.

Voor de basisschoolkinderen
Verhoeven haalde het evenement naar onze gemeente. “Ik zag het ergens voorbijkomen”, vertelt hij. “Op den duur dan ga ik gewoon informeren. Ik vroeg ze: ‘hoe kunnen wij hieraan meedoen?’.” Verhoeven vertelt dat het een samenwerking is met Jantje Beton, het goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte. “Ik vertelde ze dat wij het heel graag hier zouden willen organiseren. In Valkenswaard zijn twaalf basisscholen en daar doen we het eigenlijk voor." Er worden nu bij al die basisscholen stoepranden geleverd, die telkens doorgegeven worden. Dat zijn kunststof exemplaren die ook gebruikt zullen worden tijdens (de voorrondes van) het NK. “Zo kunnen ze alvast oefenen.”

Het evenement zal plaatsvinden op het terrein van SV Valkenswaard. “We hebben daar een samenwerking mee. Wij gebruiken het kunstgrasterrein en zij beheren de kantine.” Hier zal dus voor het eerst het NK Stoepranden in Valkenswaard neerstrijken. Het is de vijfde editie in totaal.

Aanmelden
VHC’13 neemt het voortouw in het organiseren van het sportevenement. Via hun site kun je je aanmelden voor de voorrondes van het NK. Voor 2,50 euro kunnen kinderen en volwassenen zich aanmelden. “Ik hoop dat we duizend aanmeldingen krijgen. Voor de ouderen is het afhankelijk van wat er kan in verband met corona.” Maar dat ziet er nu wel al heel positief uit.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug