muziek
21 juli 2021 - 14:54
Deel dit artikel:

Van de Donk en Oranje Leeuwinnen slachten Zambia op Olympische Spelen

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn uit de startblokken geschoten op de Olympische Spelen. De ploeg waarvan de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk deel uitmaakt won woensdagmiddag met 3-10 van Zambia.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

Een absolute slachtpartij mag de je overwinning van de Oranje Leeuwinnen dus wel noemen, als wist Zambia nog knap drie doelpunten te maken. De eerste goal van dit toernooi is gemaakt door Vivianne Miedema, in de tiende minuut. Kort daarna volgden een goals van Lieke Martens en Miedema sloeg daarna nog tweemaal toe. Shanice van der Sanden bepaalde de ruststand op 1-5, nadat Barbra Banda voor Zambia wist te scoren.

In de tweede helft volgden goals van Jill Roord, Lineth Beerensteyn en Victoria Pelova, waarna Zambia tweemaal wist te scoren. Wederom was het Barbra Banda, die daarmee een hattrick op haar naam kreeg.

Van de Donk wist het net deze wedstrijd niet te vinden. Ze startte in de basis, maar werd in de 72ste minuut gewisseld voor Victoria Pelova.

Brazilië wacht

De volgende wedstrijd van het Nederlandse vrouwenteam is tegen Brazilië. Dat vind komende zaterdag plaats en is om 13.00 uur live te volgen via NOS of NPO1.