Luister
muziek
16 november 2021 - 15:58
Deel dit artikel:

Steenbergen schiet Falcons in laatste seconde op spectaculaire wijze naar overwinning

De basketballers van Valkenswaard Falcons hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op EBBC uit Den Bosch. De ploeg wist na verlenging met twee punten verschil te winnen door een driepunter van Sjors Steenbergen, in de laatste seconden van de wedstrijd. Hierdoor werd met 68-66 gewonnen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Valkenswaard Falcons

De Falcons wisten tot nog toe maar één wedstrijd te winnen dit seizoen. Onder andere door blessures kan coach Kendall Mack op dit moment maar over acht spelers beschikken. Dat maakt de rotatie erg klein. Vorige week wisten de Falcons net niet te winnen uit in Maastricht.

Slordige start en blessure

De Valkenswaardse basketballers begonnen slordig aan de wedstrijd. De gasten uit Den Bosch weten op vrij eenvoudige wijze het netje te vinden. Onnodig balverlies en gemiste kansen zorgen voor een achterstand van zeven punten in het eerste kwart. Tot overmaat van ramp valt Bjorn Damen ook nog geblesseerd uit met een enkelblessure.

In het tweede kwart weet de ploeg wat terug te doen. Rik van Dam, die lange tijd uit de roulatie is geweest door een knieblessure, maakt weer zijn minuten op het veld en zorgt er voor dat de Falcons beter gaan spelen. Door scores op het bord van Sem Berkhof en Mink Marks is de stand bij het rustsignaal 24-28.

Nimo van Calsteren

In het derde kwart gaat het knopje om. De Falcons beginnen sterk en al snel komt het thuisteam op voorsprong. Het is de jonge scherpschutter Nimo van Calsteren die de ploeg scorend op sleeptouw neemt. De pas 18-jarige Van Calsteren speelt dit jaar voor het eerst in het rood-wit van de Falcons. Aan het eind van het derde kwart staat er een comfortabele voorsprong van zeven punten op het scorebord.

In het vierde kwart weet het ervaren team uit Den Bosch toch terug te komen. De laatste minuten gaan beide ploegen gelijk op en lijkt het er even op dat de Falcons er met de winst vandoor gaan. Zij weten echter verschillende kansen niet te bezegelen, waardoor bij het eindsignaal de stand gelijk is.

Sjors Steenbergen in laatste seconde

In de verlenging blijft het bloedstollend spannend. Beide ploegen blijven scoren maar leiden ook balverlies. Het is wederom Nimo van Calsteren die de ploeg in leven houdt. Met nog enkele seconden te spelen komen de Falcons op één punt achterstand. Maar dan belandt de bal in de handen van Sjors Steenbergen. Hij aarzelt niet en schiet feilloos van achter de driepuntlijn raak. Hierdoor pakt de ploeg twee belangrijke punten om mee te blijven draaien in de middenmoot.